Το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της Pulse παρουσιάστηκε στον ΣΚΑΙ με τη ΝΔ να συγκεντρώνει το 33,5% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ με την αναγωγή επί των εγκύρων, ακολουθεί στο 11% το ΠΑΣΟΚ ενώ κάτω από το 3% είναι ο Βαρουφάκης και κόμμα Κασιδιάρη.

Παραμένει σε υψηλά ποσοστά , η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ και στη νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse, που παρουσιάστηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ το βράδυ της Τρίτης.

Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 33,5% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (32% χωρίς την αναγωγή), έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς την αναγωγή εντοπίζεται στο 25%).

Το ΠΑΣΟΚ κρατάει σταθερά το διψήφιο ποσοστό, καταγράφοντας 11% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή (10,5% χωρίς), ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ (6% με αναγωγή, 5,5 χωρίς) και η Ελληνική Λύση με 4% με αναγωγή (3,5% χωρίς).

Η μάχη του Κέντρου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει καλύτερα τον κεντρώο χώρο, σύμφωνα με το 29% των ερωτηθέντων. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 22% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 16%

Σε ποιόν θα προτιμούσατε να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία
Το 39% των ερωτηθέντων θα έδινε μία ακόμα ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 32% τον Αλέξη Τσίπρα και το 22%, κανέναν εκ των δύο πολιτικών αρχηγών.

Αυτοδυναμία ή κυβέρνηση συνεργασίας;
Η νέα δημοσκόπηση απαντά και στο πάγιο, πλέον, ερώτημα των μετεκλογικών συνεργασιών. Το 31% των ερωτηθέντων επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Το 12%, αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Το 11% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη Νέα Δημοκρατία και το 18% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, το 9% επιθυμεί ευρύτερη συνεργασία, μεταξύ περισσότερων των δύο κομμάτων.

Παράσταση νίκης
Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 58% και η διαφορά της με τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αμετάβλητη, με τον Συνασπισμό να καταλαμβάνει το 23%

Μητσοτάκης ή Τσίπρας
Στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλαμβάνει το 38%, ο Αλέξης Τσίπρας το 27% και ο… Κανένας το 30%.

Δημοσκόπηση Pulse: Η ταυτότητα της έρευνας
Ρωτήθηκαν 1205 ενήλικοι με δικαίωμα ψήφου κατά το χρονικό διάστημα 19 με 23 Ιανουαρίου το 2023.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook