Η εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστήριου πρότεινε στο δικαστήριο να τεθούν υπό δικαστική έρευνα το SMS, και τα πρακτικά της δίκης για τα χρήματα που κατατέθηκε ότι έφυγαν από το γραφείο του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα προς το ΣΥΡΙΖΑ .

Την διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τις βαλίτσες και τους φακέλους με χρήματα που κατατέθηκε ότι έφυγαν από το γραφείο του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα προς το ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την κατάθεση της γραμματέως του Ευαθαλίας Διαμαντή, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών Όλγα Σμυρλή.

Γνήσιο είναι τόσο το επίμαχο SMS, όσο και το απόσπασμα από το ημερολόγιο της Ευθαλίας Διαμαντή, γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, (που επίσης προσκομίστηκε στο δικαστήριο) σύμφωνα με γραφολογική εξέταση που προσκόμισαν στο Ειδικό Δικαστήριο οι συνήγοροι υπεράσπισης του επιχειρηματία Ανδρέας Λοβέρδος και ο Άγγελος Καραχάλιος.

Την ίδια στιγμή η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή πρότεινε στο δικαστήριο να τεθούν στη δικαστική έρευνα το SMS, αλλά και το απόσπασμα από το ημερολόγιο της γραμματέως του επιχειρηματία Ευθαλίας Διαμαντή.

Ειδικότερα, οι συνήγοροι του κ. Καλογρίτσα κατέθεσαν στο δικαστήριο τα τελικά συμπεράσματα από τα γραφολογικά συμπεράσματα της Μάγδας – Μαρίας Καμπούρη για τα αποσπάσματα της 15.9 2016 και της 22.9. 2016 από το ημερολόγιο της κ. Διαμαντή, τα οποία αναφέρουν ότι από την σύγκριση και την αντιπαραβολή της γραφής σε σχέση με δειγματική γραφής της γραμματέως αποδεικνύεται ότι είναι ο γραφικός της χαρακτήρας. Και αυτή είναι η συντάκτρια των αποσπασμάτων.

Ως προς τα sms αποδεικνύεται συνοχή των συνομιλιών, που δεν έχουν υποστεί αλλοίωση, κατέληξε η κυρία Καμπούρη.

Ειδικότερα, «η γραφολογική έγινε από την κυρία Καμπούρη, διακεκριμένη γραφολόγο. Από την έρευνα, έλεγχο και αντιπαραβολή των εγγράφων, προκύπτει ότι τα αποσπάσματα του ημερολογίου σε σχέση με το δείγμα γραφής της Θάλειας Διαμάντη φαίνεται ότι ταυτίζονται και στις τρεις ζώνες του γραφικού χώρου, χωρίς ένδειξη απομιμήσεως, οδηγώντας ευθέως στη Θάλεια Διαμαντή ως πραγματική συντάκτρια των ως άνω φύλλων» αναφέρει η γραφολόγος.

Από την πλευρά της η κυρία Σμυρλή, εισηγήθηκε την διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στην Εισαγγελία μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προκειμένου να διερευνηθούν τα όσα ανέφερε η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα για «τσάντες και φακέλους με χρήματα που έφευγαν από τον κ. Καλογρίτσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αναλυτικότερα, η εισαγγελέας της έδρας ανέφερε: «Πρέπει να διαφυλαχθεί το κύρος του Ειδικού Δικαστηρίου. Το λέω αυτό γιατί δεν πρέπει να γίνει εδώ στίβος πολιτικών αντιπαραθέσεων, για να μη πω αρένα. Ότιδηποτε συνεισφέρεται στην υπόθεση για βαλίτσες, χρήματα κ.τ.λ., είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργήσουμε αναλόγως. Γι’ αυτό εγώ θα ζητήσω τα πρακτικά να σταλούν στην Εισαγγελία να ελεγχθούν».

Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την απόρριψη των ενστάσεων των συνηγόρων της πλευράς Παππά. Για το θέμα της παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών, που τέθηκε ως ένσταση από την πλευρά του Νίκου Παππά, ανέφερε: «Τα sms εμπίπτουν στην έννοια του απορρήτου. Θα πρέπει να σταθμίσουμε τα έννομα αγαθά. Το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής, αλλά και αυτό της δίκαιης δίκης. Τα στοιχεία που υπάρχουν πρέπει να τεθούν στη δικαστική διερεύνηση. Είμαι της άποψης ότι όλα τα στοιχεία πρέπει να τίθενται στη διάθεση του δικαστηρίου και να αξιολογούνται».

Ως προς τον τρόπο που έχουν αποτυπωθεί τα μηνύματα, δηλαδή σε χαρτί, η κυρία Σμυρλή σημείωσε: «Δεν έχουμε αποτύπωση αυτών των μηνυμάτων με τον ενδεδειγμένο τρόπο, όπως γίνεται από αρμόδια αρχή. Δεν υπάρχει σφραγίδα εγκυρότητας γι’ αυτό θα αξιολογηθούν ελευθέρως. Σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν με αυτή την παράμετρο».

Σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται:
«Μπορεί ο λαλίστατος, κατά τα λοιπά, κ.Τσίπρας να συνεχίζει τη 12ήμερη αφωνία του για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις, σχετικά με τις σακούλες με τα μαύρα που πήγαιναν στο κόμμα του, αλλά για πόσο θα συνεχίσει να «πετάει τη μπάλα στην εξέδρα»; Η Εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου ζήτησε, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, τη διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να ερευνήσει την υπόθεση. Έτσι, ίσως μάθουμε για τις βαλίτσες και τους φακέλους που έφευγαν από το γραφείο του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Καταλαβαίνουμε πόσο δυσάρεστη είναι αυτή η υπόθεση για τον κ. Τσίπρα αλλά δεν πρόκειται να αποφύγει τις απαιτούμενες απαντήσεις».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook