Κουτσούμπας: Το μόνο σχέδιο που υπήρχε ήταν το «μένουμε σπίτι»
Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την εξής δήλωση για τα προβλήματα από την κακοκαιρία:
«Ενώ όλες τις προηγούμενες ημέρες κυβερνητικοί και κρατικοί παράγοντες διαβεβαίωναν για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, μπροστά στη χιονόπτωση που όλοι περίμεναν, τελικά όπως αποκαλύφτηκε το μόνο σχέδιο που υπήρχε ήταν το ”μένουμε σπίτι”.
Η άθλια κατάσταση στην Αττική, όπου με είκοσι εκατοστά χιόνι Εθνικές Οδοί και κεντρικοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί, μέσα μαζικής μεταφοράς ακινητοποιούνται και ολόκληρες περιοχές δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, καθρεφτίζει τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας, του σχεδιασμού και των υποδομών για τις ανάγκες του λαού.
Αποκαλύπτει ότι όσο τα έργα υποδομής, οι μηχανισμοί αντιμετώπισης εκτάκτων φαινομένων, οι συγκοινωνίες μπαίνουν στη ζυγαριά του ”κόστους – οφέλους”, η οποία είναι βασική πολιτική κατεύθυνση των κυβερνήσεων, της Περιφέρειας και των δήμων, τόσο θα μεγαλώνουν οι ελλείψεις και τα προβλήματα από κάποιο έντονο καιρικό φαινόμενο.
Χωρίς καμιά καθυστέρηση, η κυβέρνηση και όλοι οι αρμόδιοι φορείς, Περιφέρεια και δήμοι, να εξασφαλίσουν όλα τα μέσα για τον καθαρισμό των δρόμων. Να πάρουν όλα τα μέτρα για να λειτουργήσουν κανονικά τα μέσα μεταφοράς. Να εξασφαλιστεί πρωτίστως η ασφαλής πρόσβαση σε νοσοκομεία και να υλοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση το πρόγραμμα του μαζικού εμβολιασμού».
Ολες οι Ειδήσεις
- Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: Μίλησα για εισβολές και όχι για εισβολείς, οτιδήποτε λέω δολίως παρερμηνεύεται
- Το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής
- Νεφέλη Τίτα: Ποια είναι η 23χρονη φοιτήτρια Ιατρικής που ήταν σημαιοφόρος της Ελλάδας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2026
- Η «Real news» της Κυριακής
- Φοινικούντα: «Εμφύλιος» για την περιουσία του νεκρού ιδιοκτήτη του κάμπινγκ – Αγωγή για να κηρυχτεί ανάξιος της μεγάλης κληρονομιάς ο προφυλακισμένος για τη δολοφονία ανιψιός
- «BeatMyGuest»: Πρεμιέρα Δευτέρα 16Φεβρουαρίου στις 18.30 στον ΣΚΑΪ – Δείτε το τρέϊλερ
- Υπουργείο Παιδείας σε ΑΠΘ: Έχετε διορία 48 ωρών να δώσετε εξηγήσεις για τα σοβαρά επεισόδια
- Στελέχη του ΚΚΕ διαδήλωναν στο νοσοκομείο του Άργους για τη… φρεγάτα Κίμων και τα εξοπλιστικά : Ο διάλογός τους με τον Άδωνι Γεωργιάδη – Βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook