Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Δεύτερη άλωση η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί» (video)
Δεν χάνει ευκαιρία να προκαλεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή τη φορά ο Τούρκος πρόεδρος χρησιμοποιεί την Αγιά Σοφιά και εμφανίζει τον εαυτό ως …νέο πορθητή.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του σε νέους ενόψει των εκλογών της 14ης Μαίου πανηγυρίζει για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.
Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ο τούρκος πρόεδρος διαβάζει ένα «προφητικό» ποίημα στο οποίο εμφανίζεται ως νέος πορθητής!
Το ποίημα είχε ως εξής:
«Αγία Σοφία, υπέροχε ναέ! Μην ανησυχείς τα εγγόνια του Μωάμεθ του Πορθητή θα γκρεμίσουν όλα τα είδωλα και θα σε μετατρέψουν και πάλι σε τζαμί. Θα κλαίνε όταν θα ετοιμαστούν για προσευχή και θα γονατίσουν για να προσευχηθούν. Οι ήχοι των προσευχών θα γεμίσουν και πάλι τους άδειους τρούλους. Θα είναι η δεύτερη Άλωση. Οι ποιητές θα γράψουν έπος. Οι προσευχές θα την αναγγείλουν. Οι ήχοι των προσευχών που θα ακουστούν από τους άδειους σήμερα μιναρέδες θα ακουστούν και πάλι στο Διάστημα.
Όλος ο κόσμος θα νομίζει πως αναστήθηκε ο Μωάμεθ ο Πορθητής Δεύτερη Άλωση αυτό θα συμβεί, αυτές οι ημέρες είναι κοντά, ίσως πιο κοντά και από το αύριο. Δόξα τον Αλλάχ, αξιωθήκαμε να φτάσουμε σε αυτό το αύριο.
Ακούσατε το ποίημα και έλεγε η θα ανοίξει. Η Αγία Σοφία…. Ανοιξε η Αγία Σοφία; Μας αξίωσε ο Θεός. Δόξα τον Αλλάχ».
Ολες οι Ειδήσεις
- Μητσοτάκης: Στα 920 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου – Μηνιαία αύξηση 40 ευρώ από πέρυσι
- Νεκρός σε ισραηλινή επιδρομή ο αρχηγός του Ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης – Το Ιράν εξαπέλυσε έξι πυραυλικές επιθέσεις σε δύο ώρες
- Viral το βίντεο με το ζεϊμπέκικο του μαθητή στην πλατεία Συντάγματος μετά την παρέλαση
- Σίσσυ Χρηστίδου: «Είμαι ζηλιάρα, τι να κάνουμε» (βίντεο)
- Βίντεο από τη στιγμή που ο σεισμός των 4,9 Ρίχτερ «χτυπά» στο Άγιον Όρος – «Θέλει προσοχή αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» λέει ο Λέκκας
- Σάκης Τανιμανίδης: Eπική φάρσα στη σύζυγό και στην αδελφή του – H αντίδραση τους – Βίντεο
- Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Εντοπίστηκε η σορός του 34χρονου δύτη στο «πηγάδι του Διαβόλου» (βίντεο)
- Πειραιάς: Αυτός είναι ο “δράκος” που επιτέθηκε σε τουλάχιστον 7 γυναίκες – Τι λέει ένα από τα θύματα του (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook