Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα εξοπλίζεται και ετοιμάζεται για πόλεμο»
«Η Ελλάδα πήρε Rafale και φρεγάτες, ενώ εμποδίζει τα F-16 για την Τουρκία», λένε τα τουρκικά ΜΜΕ που στοχοποιούν για μια ακόμη φορά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων Κωνσταντίνο Φλώρο.
Συνεχίζουν να απασχολούν τα τουρκικά ΜΜΕ τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας.
Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, εκτενείς αναφορές κάνει ξανά το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global, το οποίο αναφέρει:
«Σημείο το οποίο η ένταση στα ύψη είναι η γραμμή Άγκυρας-Αθήνας. Θα δούμε τις δηλώσεις του Έλληνα αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων καθώς η ένταση δεν φαίνεται πως θα μειωθεί.
Ο Κωνσταντίνος Φλώρος έστειλε προβοκατόρικα μηνύματα προς την Τουρκία ουσιαστικά εξέφρασε πολεμικές απειλές. Δήλωσε πως είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε εξωτερική επέμβαση και τόνισε πως ‘στους αιθέρες στις θάλασσες και στη στεριά η υπεροχή είναι δική μας’».
Η Ελλάδα που έχει μπει σε κούρσα εξοπλισμών εναντίον της Τουρκίας έχει στρέψει το βλέμμα της στο Κογκρέσο. Διότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει την πώληση των F-16 στην Τουρκία.
Η Ελλάδα εξοπλίζεται σε επίπεδα που δείχνει να ετοιμάζεται για πόλεμο. Και τώρα από τις ΗΠΑ διεκδικεί τα μαχητικά F-35 ενώ έχει από τη Γαλλία έχει αγοράζει μαχητικά Rafale και φρεγάτες».
Η Τουρκία φέρνει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο τη συμφωνία με τη Λιβύη
Εν τω μεταξύ, η Τουρκία φέρνει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο το τουρκολυβικό μνημόνιο.
Αυτό, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, ερμηνεύεται ως ένα επιπλέον βήμα για έρευνες υδρογονανθράκων στη στεριά και στη θάλασσα. Αυτό σημαίνει ότι πολύ πιο άμεσα μπορεί να ξεκινήσουν οι έρευνες και νότια της Κρήτης και σε χερσαίες περιοχές της Λιβύης και μπορεί να μπλέξει τα πράγματα η Τουρκία έχοντας και μια έγκριση από το τουρκικό κοινοβούλιο.
Η Άγκυρα είδε με ικανοποίηση την παρουσία της κ. Μελόνι (πρωθυπουργού της Ιταλίας) στην Τρίπολη όπου υπέγραψε συμφωνία με το Ντιμπέιμπα, για το φυσικό αέριο της Λιβύης και για έρευνες.
Και αυτό το θεωρούν ως ένα καλό νέο για την Τουρκία καθώς αναγνωρίζει την κυβέρνηση της Τρίπολης με την οποία υπογράφει ενεργειακές συμφωνίες.
Ολες οι Ειδήσεις
- Αστέρας AKTOR – ΑΕΚ 1-1: H Ένωση κόλλησε στην Τρίπολη κόντρα στον μαχητικό Αστέρα AKTOR πληρώνοντας λάθη και αστοχία
- Γιώργος Μαζωνάκης: Επέστρεψε στην «παληά του γειτονιά» – Χιλιάδες κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα στη Νίκαια – Συγκίνηση και τραγούδια στο τελευταίο αντίο
- Καλαμάτα – Βόλος 3-1: Η «μαύρη μύελλα» με ανατροπή πήρε την πρώτη της νίκη στη Super League
- Πλατεία Βικτωρίας: Καταγγελία για την άγρια επίθεση που δέχτηκε 80χρονη γυναίκα με την κόρη της στο δρόμο – Της έσπασαν τη μύτη, είχε μώλωπες και πληγές σε όλο της το σώμα»
- Η «GrandeLeague» επιστρέφει στο OPEN για τη 2η σεζόν της!
- Κατερίνα Δαλάκα – Θέμης Αμβροσιάδης: Αγκαλιές και φιλιά στη Μύκονο – Βίντεο
- Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Εγώ δεν έχω χάρισμα να λέω ψέματα με πλατύ χαμόγελο, έχω πάει σε δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο
- Σίσσυ Χρηστίδου: To πάρτι για τα γενέθλια της – “Αν αναρωτιέσαι σε ποια ηλικία σταματάς να νοιάζεσαι… είναι τα 46!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook