Τι είπε στον ΑΝΤ1 ο Τάκης Θεοδωρικάκος για τα δημοσιεύματα σχετικά με την Greek Mafia και σχέσεις με αστυνομικούς, την καταγγελία αξιωματικού για το γιό του μισή ώρα πριν την αποστρατεία του αλλά και για τις εκλογές.

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναμένεται αναμένεται να πάει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, προκειμένου να καταθέσει μήνυση στον απόστρατο αστυνομικό που κατήγγειλε «κουκούλωμα» σε υπόθεση του γιου του.

«Φεύγοντας από εδώ, θα πάω στο υπουργείο και στις 11 πάω στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τον απόστρατο αξιωματικό για τη συκοφαντία του» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως μάλιστα αποκάλυψε, κατά του αστυνομικού θα στραφεί και ο ίδιος ο γιος του. «Μοναδικό του έγκλημα ότι είναι παιδί μου» ανέφερε ο υπουργός.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε χαρακτηριστικά «Πριν από λίγες ημέρες είχαμε τις κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Αποφασίσαμε να κάνουμε κάθαρση σε μια σειρά από υπηρεσίες, όπου υπήρχαν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν», σημειώνοντας ότι «Το οργανωμένο έγκλημα για να αντιμετωπιστεί θέλει καθαρούς αστυνομικούς. Η πλειονότητα των αστυνομικών είναι άξιοι και καθαροί. Αλλά υπάρχουν και ορισμένοι επίορκοι. Υπάρχει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Ο επικεφαλής της διορίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και παρέμεινε όλα αυτά τα χρόνια στην θέση του. Ο επικεφαλής δεν μου παρείχε ενημέρωση για πολλούς μήνες, ιδίως για θέματα που αφορούν ενδεχόμενες εμπλοκές αστυνομικών με το οργανωμένο έγκλημα».

«Ω του θαύματος, όταν έγιναν οι κρίσεις, ένας άλλος αξιωματικός, μισή ώρα πριν αποστρατευθεί, κατέθεσε στην υπηρεσία του άλλου αστυνομικού που αποστρατεύθηκε το ίδιο βράδυ, αναφέροντας ότι πριν από ενάμιση χρόνο ο τότε αρχηγός της Αστυνομίας και νυν ΓΓ του Υπουργείου παρενέβη για το περιστατικό. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό. Εγώ δεν υπάρχω σε αυτήν την υπόθεση, δεν υπάρχει αναφορά για μένα ούτε από τον καταγγέλλοντα», ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αναφερόμενος στο περιστατικό του ελέγχου, ανέφερε ότι «Πριν από ενάμιση χρόνο, 4 άνδρες τη ΔΙΑΣ έλεγξαν 4 παιδιά, μεταξύ των οποίων το παιδί μου. Δεν βρήκαν τίποτα και τους άφησαν ελεύθερους. Και βλέπω ρυπαρογραφήματα να γράφουν για ναρκωτικά, ακόμη και για κοκαΐνη».

«Είμαστε δύο μήνες πριν από τις εκλογές. Δική μας δουλειά είναι η κάθαρση στην Αστυνομία από άτομα που ενδεχομένως έχουν εμπλοκές με το οργανωμένο έγκλημα. Εγώ δεν μίλησα για κανέναν λαδιάρη. “Σπάσαμε αυγά” και επιμένω ότι ήταν μια πολιτική απόφαση του Πρωθυπουργού και δική μου. Δεν πρόκειται να μας κάμψουν με τις συκοφαντίες και τις σκευωρίες. Το φως της αλήθειας είναι πολύ πιο δυνατό από το δικό τους σκοτάδι. Δεν έχω να κρύψω απολύτως τίποτα. Διαφάνεια παντού για τους πάντες και για τα πάντα», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Για το παιδί του είπε πως «ήταν αθλητής της εθνικής ομάδας Παίδων στο μπάσκετ και τώρα σπουδάζει στην Ιταλία, είναι επί πτυχίω. Μιλάμε πολλές ώρες κάθε νύχτα. Έχει στεναχωρηθεί για ένα πράγμα: γιατί το αδίκημα που έχει κάνει είναι να είναι γιός μου».

«Θα γίνουν μηνύσεις και κατά παντός άλλου είναι πίσω από αυτήν την σκευωρία. Ξεκινώ από τους εκτελεστές, που με μια τέτοια σκευωρία, δύο μήνες πριν από τις εκλογές, πλήττουν εμένα και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Ούτε ο σκευωρός δεν αναφέρεται σε μένα, δεν καταγγέλλει ότι εγώ έχω κάνει κάτι», επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος.
«Από την πρώτη στιγμή έδωσα γραπτή εντολή να γίνει έρευνα για το περιστατικό με τον γιό μου. Έγινε έρευνα από τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, υπάρχει πόρισμα με τις υπογραφές του Αρχηγού και του υπαρχηγού της Αστυνομίας ότι ουδέν μεμπτό συνέβη. Θα τους πάω μέχρι τέλους, γιατί το φως της αλήθειας είναι πιο δυνατό από το σκοτάδι», συμπλήρωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συμπλήρωσε εμφατικά «σας υπόσχομαι κάτι: με εγγύηση την πορεία της ζωής μου και με πίστη σε αυτά που υπηρετώ, δεν πρόκειται να σταματήσουμε και η δέσμευση θα πάει μέχρι τέλους για να υπάρχει εμπιστοσύνη των πολιτών στην Αστυνομία. Όπου πέσαμε πάνω σε διαφθορά, δεν συμβιβαζόμαστε, το φέρνουμε στο φως».

 

Σχετικά με την διερεύνηση των καταγγελιών και την έρευνα για επίορκους αστυνομικούς, σε σχέση και με τα πρόσφατα δημοσιεύματα για σχέσεις υψηλόβαθμων αξιωματικών της Αστυνομίας με την αποκαλούμενη «Greek Mafia», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε «επειδή δεν υπήρξε η ενημέρωση που σας είπα, ζήτησα από τον πολύ άξιο και της απολύτου εμπιστοσύνη μας νέο διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, τον κ. Πούπουζα, να είναι η πρώτη δουλειά του αυτές οι καταγγελίες. Πρέπει να ελεγχθούν οι πηγές. Από πού έχουν προκύψει αυτοί οι διάλογοι και εάν είναι αληθινοί, ώστε όλοι να μάθουμε την αλήθεια». Οι ελάχιστοι επίορκο, όποιοι έχουν παραβεί τον νόμο, θα πάνε εκεί που πρέπει από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και την Εισαγγελία».

Στρέφοντας τα βέλη του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε «Για την “Greek Mafia”, σε τι αναφέρονται; Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖA παρακολουθήθηκαν άνθρωποι που βρέθηκαν να συνομιλούν με ανθρώπους από διάφορους χώρους. Δεν προνόησαν, ώστε αυτό το υλικό να συγκροτηθεί, να απομαγνητοφωνηθεί και να αποκωδικοποιηθεί όπως έπρεπε. Από το 2015 έως το 2017 έγιναν οι επισυνδέσεις, συγκεντρώθηκε υλικό σε πάνω από 70 CD. Καθυστέρησαν πάρα πολύ, υπήρξε κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων. Έγινε διαχωρισμός των αδικημάτων για να μην παραγραφούν τα πλημμελήματα και για αυτά αθωώθηκαν όλοι, καθώς όπως είπε ο Εισαγγελέας δεν υπήρχαν διαθέσιμα στοιχεία σε βάρος τους».

Σε ότι αφορά την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει στο εξής από κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε πως πρόκειται για «πολιτική φωτοβολίδα για να συσπειρώσει το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στρατηγικά ο κ. Τσίπρας δεν θα κερδίσει τίποτα. Η κοινωνία δεν είναι στην φάση ελάτε να διχαστούμε, αλλά ελάτε να προχωρήσουμε μπροστά».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook