Όλα όσα έδειξε για την γνώμη και την πρόθεση των πολιτών η δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με το πρώτο μέρος της νέας δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου στην πρόθεση ψήφου, η ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 7,5 μονάδες, στις 16,6 μονάδες το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πρωθυπουργία, ενώ το 73,8% συμφωνεί με την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη.

Πιο αναλυτικά:
Στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 7,5 μονάδες με το κόμμα της κυβέρνησης να είναι πρώτο με 32,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 25,2%.
Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 9,8%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 3,9% και το ΜέΡΑ25 με 2,8%. Πάνω από το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή βρίσκεται το Εθνικό Κόμμα Έλληνες με 3,4%.

Στο ερώτημα ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών, στην πρώτη θέση με τεράστια διαφορά είναι η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις, ακολοθούν τα ελληνοτουρκικά και η εγκληματικότητα.

Το θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο
Το 44,4% των ερωτηθέντων θεωρούν πιθανό ένα νέο επεισόδιο ενόψει των τουρκικών εκλογών.

Να απαγορευτεί το κόμμα Κασιδιάρη;
Θετικό ως προς την απαγόρευση του κόμματος του κατάδικου νεοναζί δηλώνει το 73,8% των ερωτηθέντων

Υποκλοπές
Ιδού τι απάντησαν οι ερωτηθέντες για τις υποκλοπές κι αν πιστεύουν πως παρακολουθούνται και απλοί πολίτες.


Διαφθορά στα κόμματα
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εικόνα που έχουν οι πολίτες για το πώς αντιλαμβάνονται την εικόνα της διαφθοράς σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.


Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ
Σχεδόν απόλυτα μοιρασμένες ήταν οι απαντήσεις στο ερώτημα αν ήταν σωστή απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης.


Ο κερδισμένος της συζήτησης στη Βουλή
Σχεδόν παρόμοια και η εικόνα για το ποιος ήταν ο κερδισμένος από τη συζήτηση στη Βουλή, με τα ποσοστά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζονται ισορροπημένα.

Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξακολουθεί να έχει μεγάλο προβάδισμα στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών.
Προηγείται με ποσοστό 47,3%, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 32,6%, τον Νίκο Ανδρουλάκη με 30,6%, τον Δημήτρη Κουτσούμπα με 27,7%, τον Γ. Βαρουφάκη με 21,5% και τον Κ. Βελόπουλο με 16,8%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός
Ανάλογη και η εικόνα στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προηγείται του Αλέξη Τσίπρα κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες.

Η επόμενη μέρα των εκλογών
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η άποψη των πολιτών για το ποιο είδος Κυβέρνησης προτιμούν, με την «αυτοδυναμία» να γέρνει την πλάστιγγα υπέρ της, σε σχέση με τις κυβερνήσεις συνεργασίας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις