Η δήλωση του δικηγόρου της Εύας Καϊλή που κατηγορείται για το σκάνδαλο του Κατάρ στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας La Stampa.

«Ο Αντόνιο Παντσέρι μίλησε και είμαι βέβαιος ότι κατηγόρησε, ψευδώς, την κυρία Καϊλη» δηλώνει στην La Stampa ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο του Κατάρ.
«Μετά τη συμφωνία του με τη βελγική δικαιοσύνη ο Αντόνιο Παντσέρι μίλησε και είμαι βέβαιος ότι κατηγόρησε, ψευδώς, την κυρία Καϊλη», είπε ο συνήγορος υπεράσπιασης.

Παράλληλα, σύμφωνα με την La Stampa, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος πρόσθεσε: «είναι ένα βελγικό νομικό παράδοξο, το ότι σε εγκληματίες που ομολογούν και μετανοούν, απονέμεται χάρη, ενώ όσοι μάχονται για την αθωότητά τους βρίσκονται στη φυλακή και υποσκάπτεται το τεκμήριο της αθωότητάς τους».

Η ιταλική εφημερίδα, τέλος, γράφει ότι ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος επιβεβαίωσε πως η πελάτισσά του υπέστη «βασανιστήρια» στη φυλακή.

Αποφυλακίστηκε ο Νικολό Φιγκά -Ταλαμάνκα
Παράλληλα ελεύθερος αφέθηκε o Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, ένας εκ των κατηγορουμένων της υπόθεσης του σκαν΄δαλου του Κατάρ, ωστόσο παραμένει κατηγορούμενος για διαφθορά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αναφέρει σήμερα ο βελγικός Τύπος.

Ο Νικολό Φιγκό . Ταλαμάνκα είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου, την ίδια μέρα που συνελήφθησαν και ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι και η Εύα Καϊλή,

«Ο γενικός γραμματέας της ΜΚΟ No Peace Without Justice αφέθηκε ελεύθερος μετά από δηλώσεις του Αντόνιο Παντσέρι μαθαίνουμε. Ο ρόλος του στο Qatargate θεωρείται μικρότερος σήμερα», αναφέρει η βελγική εφημερίδα «L’ Echo».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Echo», ο Νικολό Φιγκά-Ταλαμάνκα, αφέθηκε ελεύθερος χθες το πρωί, με απόφαση του δικαστή Κλεζ, μετά από δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι. Σύμφωνα με δικαστική πηγή, ο ρόλος του κ. Φίγκο-Ταλαμάνκα είναι τώρα λιγότερο σημαντικός από ό,τι στην αρχή της έρευνας. Ωστόσο, παραμένει κατηγορούμενος για πράξεις διαφθοράς, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, όπως η Εύα Καϊλή και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ενώ ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι έχει υπογράψει συμφωνία με τη βελγική δικαιοσύνη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook