Στον Κεραμεικό κοντά στους εθελοντές της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έπιασε την κουτάλα και μαζί με εθελοντές μαγείρεψε στην κοινωνική κουζίνα ο «Άλλος Άνθρωπος».

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος που είναι η ψυχή της κοινωνικής κουζίνας από το 2015 μαγειρεύει σε καθημερινή βάση 1.500 μερίδες.


Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα όσα προσφέρει σε άστεγους και άπορους το Σπίτι του Άλλου Ανθρώπου που εκτός από αποθήκη τροφίμων λειτουργεί και ως σημείο προσωρινής παραμονής.


Το φαγητό μαγειρεύεται καθημερινά στο δρόμο και σε διαφορετικές περιοχές της Αθήνας κάθε φορά.

Από το 2015 λειτουργεί το “Σπίτι του Άλλου Ανθρώπου”. Εκτός από αποθήκη τροφίμων, ο χώρος είναι ανοικτός για όποιον έχει ανάγκη να κάνει μπάνιο, να πάρει το πρωινό του ή να πιει έναν καφέ σε ένα ζεστό περιβάλλον.

«O Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος προσωποποιεί την ελπίδα, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά σε μια δύσκολη εποχή για την πατρίδα μας. Οι συμπολίτες μας έχουν πολλές ανάγκες και προβλήματα με την οικονομική κρίση, αλλά εσύ καθημερινά είσαι εδώ βράχος. Χαίρομαι πάρα πολύ για την ευκαιρία που μου έδωσες, να φτιάξουμε σήμερα το φαγητό που θα μοιράσουμε σε αστέγους και ανθρώπους που έχουν ανάγκη» σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο.


«Εγώ, Νίκο, δεν ανήκω κάπου και χαίρομαι που είσαι εδώ ξέροντας ότι δεν ανήκω πουθενά. Θέλω να έρθουν όλοι όσοι δεν θα εκμεταλλευτούν τον ‘Άλλον ‘Άνθρωπο”. Γι’ αυτό χαίρομαι που είσαι εδώ γνωρίζοντας ότι δεν θα εκμεταλλευτείς τίποτα. Η αλληλεγγύη δεν έχει χρώμα και δεν στην επιβάλει κανένας παρά μόνο η καρδιά σου» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Πολυχρονόπουλος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook