Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών , ο βουλευτής της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο - Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή και λουλούδια στον έδρανο του

Θλίψη σκόρπισε η ξαφνική είδηση του θανάτου του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσου Βολουδάκη σε ηλικία 57 ετών.

Ο Μανούσος Βολουδάκης είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον πνεύμονα.

Ο βουλευτής Χανίων γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Δεκεμβρίου 1966.

Ήταν παντρεμένος με τη δικηγόρο Σέβη Αμανατίδου και ήταν πατέρας τριών παιδιών.

Σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατείχε μεταπτυχιακό τίτλο (Master’s) στην Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ της Αγγλίας. Εργάστηκε ως Οικονομολόγος.
Η ενασχόληση με την πολιτική

Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής Χανίων με τη ΝΔ το 2007. Επανεξελέγη στις διπλές εκλογές του 2012, καθώς και τον Ιούλιο του 2019. Στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο (ΙΗ΄) συμμετέχει στις εξής επιτροπές της Βουλής: στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στην ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στην ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς και στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης την περίοδο 2005- 2006. Τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε τη θέση του Γραμματέα Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας της Ν.Δ., από την οποία παραιτήθηκε το Δεκέμβριο του 2011 για να συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Από τον Ιούνιο του 2012 είναι Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Τον Οκτώβριο του 2015 ως τον Ιουνίου του 2019, εργάσθηκε ξανά στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας International Trade S.A., του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, με έδρα τις Βρυξέλλες και τον Ιούλιο του 2019 επανεκλέχθηκε βουλευτής Χανίων.

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση και η παράταξη θρηνούν

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:

«Είναι φτωχά τα λόγια για να περιγράψουν τη συντριβή μου από την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη. Του καλού φίλου και συνεργάτη, αλλά και αγαπημένου συμπατριώτη και πιστού συμμαχητή μου στη Νέα Δημοκρατία. Ο Μανούσος αφήνει ένα αποτύπωμα ποιότητας σε όλη τη διαδρομή του. Ως βουλευτής, ως οικονομολόγος, ως Χανιώτης. Ενώ η δημόσια ζωή τού οφείλει πολλά, καθώς ως υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πολέμησε γενναία τη γραφειοκρατία. Η κυβέρνηση και η παράταξη θρηνούν για τον τόσο πρόωρο χαμό του. Η σκέψη μας είναι, τώρα, στην οικογένειά του. Στην αγαπημένη του Σέβη και στα τρία τους παιδιά. Δάφνη, Σήφη και Γιώργο, να θυμάστε πάντα τον πατέρα σας. Και να είστε περήφανοι γι’ αυτόν.»


Η ανακοίνωση από τον πρόεδρο της Βουλής
Σε έναν συγκινητικό λόγο, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, έκανε λόγο για έναν εξαιρετικό συνάδελφο και φίλο που «έφυγε» από τη ζωή σκορπώντας θλίψη. Μίλησε με συγκίνηση για τον ίδιο και την οικογένεια του. Αλλά και για τη σκληρή «μάχη» που έδωσε με την ασθένεια που αντιμετώπιζε όλο αυτό το διάστημα.

Λουλούδια από τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα στα έδρανα για τον θάνατο του βουλευτή Χανιών της Νέας Δημοκρατίας Μανούσου Βολουδάκη

Ο κ. Τασούλας, ανέφερε ακόμα, ότι πριν από λίγες μέρες βρέθηκε στη Βουλή και «ξεγέλασε» τους συναδέλφους του ότι κερδίζει το «θηρίο». Ωστόσο, η πραγματικότητα ήταν διαφορετική. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλίας του δίνοντας τα συλλυπητήρια εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας προς τη Νέα Δημοκρατία για τον θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη.

Οι βουλευτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Συγκλονισμένος για την απώλεια του βουλευτή Χανίων δήλωσε ο Μιχάλης Κατρίνης εκ μέρους της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ενώ με εμφανή συγκίνηση τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια και ο βουλευτής της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός.

Πρώτος επιλαχόν για την βουλευτική έδρα στα Χανιά είναι ο Δημήτρης Φραγκάκης

ΝΔ: Η γενναιότητα και το ήθος του θα λείψουν από τη δημόσια ζωή

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με οδύνη τον βουλευτή Χανίων Μανούσο Βολουδάκη, έναν άξιο πολιτικό, έναν ακέραιο άνθρωπο και έναν πολύτιμο αγωνιστή της παράταξής μας.

Με σπουδές στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακό στην Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ, εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος. Εξελέγη βουλευτής Χανίων με τη Νέα Δημοκρατία το 2007, το 2012 και το 2019. Διετέλεσε επίσης Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης από το 2005 έως το 2006 και Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης την περίοδο 2012-2013.

Στην οικογένειά του απευθύνουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Η γενναιότητα και το ήθος του Μανούσου Βολουδάκη θα λείψουν από τη δημόσια ζωή. Θα αποτελούν, ωστόσο, πάντα οδηγό για όλους εμάς στην επιδίωξή μας να ενώσουμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες για να πετύχουμε την καλύτερη εκδοχή της Ελλάδας.

Λόγω της απώλειας του Μανούσου Βολουδάκη, αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας μέχρι και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου.»

Τα συλλυπητήρια Σαμαρά

«Η απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη βυθίζει σε απέραντη θλίψη τους πάντες. Ενας υπέροχος νέος άνθρωπος, ευγενής, πολιτισμένος, κατηρτισμένος, προσηνής, οικογενειάρχης χάθηκε. Μας συνέδεε βαθειά προσωπική φιλία, πολιτική συναντίληψη, κοινή αγωνία για το μέλλον της Πατρίδας μας. Πολιτεύτηκε με ήθος, με επιχειρήματα και προπαντός με ανυπέρβλητη μαχητικότητα. Η οικογένειά του, τα Χανιά, η Παράταξή του, οι φίλοι του, δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Στην Σέβη και τα τρία παιδιά τους τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου. Αιωνία του η μνήμη ανέφερε σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Αλέξης Τσίπρας

Με τα συλλυπητήριά του και εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ προς τη Νέα Δημοκρατία για τον Μανούσο Βουλουδάκη ξεκίνησε την ομιλία του στη συζήτηση για το μπλόκο στο «κόμμα Κασιδιάρη» και ο Αλέξης Τσίπρας.

Θάνος Πλεύρης

«Ο Μανούσος Βουλουδάκης υπηρέτησε την Ελλάδα με ήθος και αξιοπρέπεια. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook