Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν υπέρ της ρύθμισης για να μπεί μπλόκο στην κάθοδο στις εκλογές του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη.

Πρόκειται για την ρύθμιση που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση με την οποία αποκλείονται από τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα που εμφανίζονται με τον μανδύα πολιτικών κομμάτων.
Σε μια προσπάθεια εξασφάλισης ευρύτερης συναίνεσης ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης προχώρησε σε περαιτέρω βελτιώσεις ενσωματώνοντας παρατηρήσεις και προτάσεις που ακούστηκαν κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το ΠΑΣΟΚ

Ήδη, το ΠΑΣΟΚ, διά των Μ. Κατρίνη και Ευ. Λιακούλη, έχει διαμηνύσει ότι θα υπερψηφίσει την τροπολογία μετά και τις αλλαγές που επήλθαν. Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι τελικά θα ψηφίσει «παρών» στη σχετική ψηφοφορία

Παίρνοντας το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφέρθηκε στη ρύθμιση που κατέθεσε το κόμμα του και σημείωσε πως η αναφορά της τροπολογίας στο άρθρο 29 του Συντάγματος για την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος αναγκάζει την αξιωματική αντιπολίτευση να δηλώσει «παρών».

«Με θλίψη άκουσα πως η τελική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ”παρών”. Αποτελεί πράξη πολιτικής δειλίας σε μια κρίσιμη στιγμή» σχολίασε ο παρευρισκόμενος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να λύσει ένα πρόβλημα που αφορά την καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής. Ένα πρόβλημα που μας κληρονόμησε η προηγούμενη κυβέρνηση, του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ πως συμμάχησε με τη Χρυσή Αυγή προκειμένου να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και πως επιθυμούσε την παρουσία της για να παίρνει ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία. «Τότε, βέβαια, ήταν κοντά στα γεγονότα με την άνω και κάτω πλατεία. Η συμμαχία σας είχε συνέχεια. Δεν ήταν επίσημη, τέτοια την έκανε μόνο ο Παρασκευόπουλος» είπε, και πρόσθεσε με νόημα: «”Παρών” σημαίνει ”αφήστε τον Κασιδιάρη να κατέβει”, αυτό είπατε πριν λίγο».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι κατά συρροήν απών από τις μεγάλες προκλήσεις. Την ώρα αυτή -που η θεσμική και ιστορική ευθύνη επιβάλλει αρραγές μέτωπο για τη ριζική αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων που εμφανίζονται σαν κόμματα- συνεχίζει να κρύβεται πίσω από προσχήματα, ανιστόρητους ισχυρισμούς και δικολαβικά τερτίπια, ώστε να δικαιολογήσει ότι αποτελεί και πάλι εξαίρεση». Για να προσθέσει: «Αλλά αυτοί που δεν έβρισκαν τάχα αίθουσα για να δικάσουν τη Χρυσή Αυγή, που έλεγαν υπαινικτικά ότι “στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι” προκειμένου να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο, που εφαρμόζουν κατά λέξη το εγχειρίδιο του τραμπισμού για να προκαλέσουν κοινοβουλευτική και γενικότερη πολιτική αρρυθμία, ούτε μπορούν να παριστάνουν τους τιμητές στη Νέα Δημοκρατία, η οποία θαρραλέα ξεσκέπασε και οδήγησε στο εδώλιο τη Χρυσή Αυγή και μάχεται έμπρακτα, από συστάσεώς της, κάθε έκφανση της ακροδεξιάς, ούτε να νομίζουν ότι θα δραπετεύσουν χωρίς να πάρουν καθαρή θέση, λειτουργώντας πάλι πονηρά».

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει πως «η υπευθυνότητα του καθενός μετριέται στις πράξεις, γι’ αυτό και η Ιστορία στους απόντες επιφυλάσσει περιφρόνηση και κατάκριση».

Δείτε live τη διαδικασία στη Βουλή

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook