Με δυο μηνιαίες δόσεις θα αναβιώνει η ρύθμιση των 120 δόσεων για παλαιές οφειλές προς την Εφορία που χάθηκαν, σύμφωνα με το σχέδιο που ανέφερε ο πρωθυπουργός

Νέες διευκολύνσεις για τις οφειλές ιδιωτών στην Εφορία ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κοζάνη.

«Παρά το ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην διευθέτηση του ιδιωτικού χρέους μπορούν να γίνουν και άλλα» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου το μεσημέρι της Τρίτης (14.02.2023) στην Κοζάνη.

Στην ερώτηση για το αν θα μπορούν να αναβιώσουν ρυθμίσεις 120 ή 72 δόσεων σε περίπτωση που οι πολίτες τις είχαν χάσει λόγω αδυναμίας πληρωμής η απάντηση είναι ότι «ναι θα γίνεται».

«Π.χ. αν έχουν χάσει δόσεις με ρύθμιση. Η απάντηση είναι ναι θα γίνεται και θα γίνουν ανακοινώσεις από τους υπουργούς. Καταβάλλοντας 2 μηνιαίες δόσεις θα μπορούν να αναβιώσουν παλιές ρυθμίσεις» πρόσθεσε.
Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, για όλους όσοι επιδιώκουν να αναβιώσουν τη συμμετοχή τους σε παλαιότερα σχήματα δόσεων θα μπορούν να το κάνουν μέσω της καταβολής δύο μηνιαίων δόσεων.

Επίσης, τόνισε ότι: «Υπάρχουν και συνεπείς συμπολίτες μας που δυσκολεύονται μετά την πανδημία. Πρέπει να κάνουμε κάτι και γι’ αυτούς και τις νέες οφειλές που δημιούργησαν. Θα υπάρξουν νέα σχήματα από 36 έως 72 δόσεις».

Έτσι σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρωθυπουργόςΘα μπορούσε να αναβιώσει η ρύθμιση των 120 δόσεων, όχι όμως, για νέους φορολογούμενους που θα ήθελαν να υπαχθούν, αλλά για όσους είχαν μπει στη συγκεκριμένη ρύθμιση και την απώλεσαν. Ήδη, ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι με πληρωμή δύο δόσεων θα μπορεί να αναβιώσει η παλιά ρύθμιση.

Ο πρωθυπουργός, όμως, έκανε γνωστό ότι θα υπάρξει ρύθμιση και για όσους δημιούργησαν νέα χρέη ειδικά στην περίοδο της πανδημίας για 36 ή 72 δόσεις. Και για αυτές τις νέες ρυθμίσεις θα γίνουν ανακοινώσεις αύριο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook