Με τον υφυπουργό της Πολωνίας ArkadiusMularczyk συναντήθηκε χθες Τετάρτη 15/2/2023 στην Αθήνα ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και πρώην Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς και συζήτησαν το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα του κ. Arkadius Mularczyk και στο πλαίσιο των επαφών του Πολωνού αξιωματούχου με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων.

Ο κ. Arkadius Mularczyk είναι αρμόδιος εκ μέρους της πολωνικής κυβέρνησης για το ζήτημα της διεκδίκησης των πολεμικών επανορθώσεων που ζητά η Βαρσοβία από το Βερολίνο ύψους 1,3 τρις ευρώ.

Ως γνωστόν ο Νότης Μαριάς έχει επισκεφθεί επανειλημμένα την Πολωνία όπου συμμετείχε σε κοινές εκδηλώσεις με Πολωνούς βουλευτές και Ευρωβουλευτές για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, ενώ είχε επίσης οργανώσει εκδηλώσεις για το ζήτημα αυτό στην Ευρωβουλή το διάστημα 2014-2019 στο οποίο συμμετείχαν Πολωνοί και Ιταλοί Ευρωβουλευτές.

Στο πλαίσιο αυτό ο Νότης Μαριάς έχει εκφράσει τη θέση ότι είναι αναγκαίος ο συντονισμός της δράσης Ελλάδας και Πολωνίας για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Κατά τη συνάντηση ο Νότης Μαριάς ενημέρωσε τον Πολωνό Υφυπουργό Εξωτερικών για την δράση που είχε αναλάβει ως Ευρωβουλευτής σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η πολωνική πλευρά για το ζήτημα της διεκδίκησης των πολεμικών επανορθώσεων σε επίπεδο ΟΗΕ και ΗΠΑ.

Τέλος ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πρόταση που ο Νότης Μαριάς έχει διατυπώσει από το 2011 για εγγραφή των γερμανικών αποζημιώσεων στον κρατικό προϋπολογισμό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook