Από ώρα σε ώρα αναμένεται η απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών για το εάν η Εύα Καϊλή, κατηγορούμενη για το σκάνδαλο του Κατάρ θα αποφυλακιστεί ή θα παραμείνει κρατούμενη.

Η ακρόαση της Εύας Καϊλή για την υπόθεση του σκανδάλου διαφθοράς του Κατάρ, κράτησε περίπου 2,5 ώρες και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα από το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών.

Η Εύα Καϊλή εκπροσωπείται πλέον από το νέο της δικηγόρο Σβέν Μαρί που αντικατέστησε τον Αντρέ Ριζόπουλο και ζητά την αποφυλάκιση της με όρους.

Η θέση που ακολουθεί ο νέος συνήγορος της κυρίας Καϊλή Σβεν Μαρί είναι ότι είναι μητέρα και η θέση της είναι στο σπίτι με το παιδί της. «Είναι μητέρα ενός παιδιου που αυτή τη στιγμή το έχει ο παππούς της. Η θέση της Εύας Καϊλή είναι στο σπίτι» δήλωσε ο αποκαλούμενος και «δικηγόρος του διαβόλου» σύμφωνα με τον οποίο το αίτημα της πλευράς Καϊλή είναι η αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους.«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα, ούτε να φύγει από τη χώρα, ούτε να αλλοιώσει στοιχεία, για τον απλό λόγο ότι η δικογραφία είναι γνωστή σε όλους», είπε.

Η δήλωση του Σβεν Μαρί:

«Θα ζητήσουμε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, μία επιλογή είναι και το βραχιολάκι. Το θέμα της κράτησης της κυρίας Καϊλή είναι μία δύσκολη κατάσταση επειδή είναι μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών και πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι στο σπίτι με το παιδί της».

Στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο έτερος συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος σημείωσε πως η κυρία Καϊλή δεν πρόκειται να παραδεχθεί πράξεις τις οποίες δεν έχει κάνει ενώ εξαπέλυσε και επίθεση και κατά του Ιταλού ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι, λέγοντας πως δεν εισέφερε κανένα στοιχείο στην υπόθεση και πως είναι «ικανός να κατηγορήσει μέχρι και τον πάπα της Ρώμης».

Η σημερινή διαδικασία, πάντως, έχει μια διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες καθώς είναι απών ο Βέλγος εισαγγελέας διαφθοράς, Μισέλ Κλεζ, που ήταν ο επικεφαλής της επιχείρησης που οδήγησε στις συλλήψεις για το Σκάνδαλο του Κατάρ. Αιτία της απουσίας του Μισελ  Κλεζ το αίτημα εξαίρεσης το οποίο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης ο δικηγόρος του συλληφθέντα για το σκάνδαλο ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα.

Σημειώνεται, δε, ότι αν η απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου είναι εκ νέου αρνητική για την Εύα Καϊλή, τότε η υπόθεσή της θα συζητηθεί εκ νέου μετά από δύο μήνες και όχι έναν όπως είχε συμβεί τις προηγούμενες δύο φορές. Ωστόσο η πλευρά της κυρίας Καϊλή διατηρεί το δικαίωμα υποβολής έφεσης εντός 24 ωρών μετά την απόφαση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook