Εύα Καϊλή: Παραμένει στη φυλακή για άλλους 2 μήνες – Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης

Το αίτημα της Εύας Καϊλή να αποφυλακισθεί, έστω υπό όρους δεν έγινε δεκτό ούτε αυτή τη φορά οπότε θα παραμείνει κρατούμενη για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο του Κατάρ.
Προφυλακισμένος θα παραμείνει και ο φερόμενος ως εγκέφαλος του σκανδάλου διαφθοράς Αντόνιο Παντστέρι παρά τη συμφωνία συνεργασίας που έχει υπογράψει με την Εισαγγελία του Βελγίου.
Πλέον, η Εύα Καϊλή θα μπορεί να ζητήσει εκ νέου ακρόαση στο δικαστήριο σε δύο μήνες και όχι σε έναν, όπως μέχρι τώρα με τα προηγούμενα δύο αιτήματα. Βέβαια οι συνήγοροι της έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν έφεση άμεσα.
Η ακρόαση της Εύας Καϊλή για την υπόθεση του σκανδάλου διαφθοράς του Κατάρ, κράτησε περίπου 2,5 ώρες και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα από το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών.
Η Εύα Καϊλή εκπροσωπείται πλέον από το νέο της δικηγόρο Σβέν Μαρί που αντικατέστησε τον Αντρέ Ριζόπουλο και ζήτησε την αποφυλάκιση της με όρους.
Η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με τους δικηγόρους της, μίλησε στο τέλος της διαδικασίας και υποστήριξε πως όλο αυτό της έχει στοιχίσει πολιτικά και επαγγελματικά καθώς και έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση που την έχει διαλύσει σαν άνθρωπο.
Παράλληλα η υπεράσπιση της Εύα Καϊλή επανέλαβε ότι η κατάσταση για την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου είναι δύσκολη καθώς είναι μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών και δε μπορεί να παραμένει υπό κράτηση.
Νωρίτερα κατά την είσοδο του στο Δικαστικό Μέγαρο των Βρυξελλών ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή Σβεν Μαρί είπε: «Είναι μητέρα ενός παιδιού που αυτή τη στιγμή το έχει ο παππούς του. Η θέση της Εύας Καϊλή είναι στο σπίτι» ενώ ανσφερόμενος στο θέμα της αποφυλάκισης δήλωσε ότι : «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα, ούτε να φύγει από τη χώρα, ούτε να αλλοιώσει στοιχεία, για τον απλό λόγο ότι η δικογραφία είναι γνωστή σε όλους».
Στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο έτερος συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος σημείωσε πως η κυρία Καϊλή δεν πρόκειται να παραδεχθεί πράξεις τις οποίες δεν έχει κάνει ενώ εξαπέλυσε και επίθεση και κατά του Ιταλού ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι, λέγοντας πως δεν εισέφερε κανένα στοιχείο στην υπόθεση και πως είναι «ικανός να κατηγορήσει μέχρι και τον πάπα της Ρώμης».
Η σημερινή διαδικασία, πάντως, έχει μια διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες καθώς είναι απών ο Βέλγος εισαγγελέας διαφθοράς, Μισέλ Κλεζ, που ήταν ο επικεφαλής της επιχείρησης που οδήγησε στις συλλήψεις για το Σκάνδαλο του Κατάρ. Αιτία της απουσίας του Μισελ Κλεζ το αίτημα εξαίρεσης το οποίο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης ο δικηγόρος του συλληφθέντα για το σκάνδαλο ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα.
Ολες οι Ειδήσεις
- ΕΡΤ1: #Παρέα με τον Γιώργο Κουβαρά – Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι | Δείτε έξι υπέροχα βίντεο – Σάββατο 03.05.2025
- Πρώτη η Ράνια Τζίμα και το δελτίο του MEGA – Η τηλεθέαση στα κεντρικά δελτία ειδήσεων
- Η Γεωργία Μεσαρίτη στο ΟΠΑΠ Game Time: Ο Μουζακίτης, ο ρόλος κομπάρσου με τον Μπράντ Πιτ και η Έμα Στόουν
- Αλεξανδρούπολη: Στον ανακριτή ο 59χρονος ελαιοχρωματιστής – κατάσκοπος που φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις για τη «μαμά Ρωσία»
- MEGA: Σταθερά στην πρώτη θέση της τηλεθέασης η ενημέρωση και τον Απρίλιο
- Εξαρθρώθηκε σπείρα που τα μέλη της απασχολούσαν τους ηλικιωμένους στο ισόγειο και «ξάφριζαν» τα σπίτια τους – Βίντεο από τη δράση τους
- «Φως στο Τούνελ»: Εξελίξεις για το θάνατο των παιδιών στην Αμαλιάδα και το μυστήριο με την εξαφάνιση της γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη
- O Πούτιν δείχνει για πρώτη φορά το πολυτελές διαμέρισμα του στο Κρεμλίνο – Ξενάγηση από τον ίδιο – Βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook