Οι υπογραφές για δύο νέα μνημόνια που θα καταστήσουν την Ελλάδα και τη Βουλγαρία παρόχους ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βούλγαρο πρόεδρο Ρούμπεν Ράντεφ.

Ο αναβαθμισμένος και πρωταγωνιστικός ρόλος της Ελλάδας στο ενεργειακό χάρτη επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βούλγαρο Πρόεδρο Ρούμπεν Ράντεφ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έπεσαν οι υπογραφές σε δύο μνημόνια τα οποία θα καταστήσουν την Ελλάδα και τη Βουλγαρία παρόχους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα συμβάλλουν στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

«Είναι μια απόδειξη, μια απτή απόδειξη του πώς μπορούν οι χώρες μας να συνεργάζονται προς όφελος των πολιτών μας αλλά προσφέροντας και ευρύτερες υπηρεσίες στην ΕΕ», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πρώτο μνημόνιο συνεργασίας αφορά την ασφάλεια, τον εφοδιασμό και την αποθήκευση φυσικού αερίου και το δεύτερο τη διερεύνηση των δυνατοτήτων για την κατασκευή ενός νέου αγωγού που θα συνδέει την Αλεξανδρούπολη με το Μπουργκάς.

Από όταν η Ρωσία διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου στη Βουλγαρία, η Ελλάδα βάζει πλάτη ώστε η γειτονική χώρα να καλύπτει τις ενεργειακές της ανάγκες.

«Οι δύο χώρες μετατρέπονται σε ένα σταυροδρόμι διακίνησης  φυσικού αερίου προς όλη την Ευρώπη», είπε με έμφαση ο πρωθυπουργός.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook