Στην αντεπίθεση με όλα τα νομικά μέσα προχωρά ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή που άσκησε, όπως προανήγγειλε έφεση κατά της συνέχισης της κράτησης της Ελληνίδας ευρωβουλευτή που κατηγορείται για το σκάνδαλο του Κατάρ.

Ο Σβέν Μαρί μαζί με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, αλλάζουν όπως φαίνεται τακτική και κινούνται «επιθετικά» στο πλαίσιο της υπεράσπισης της Εύας Καϊλη, η οποία αρνείται την εμπλοκή της στο σκάνδαλο του Κατάρ.

Η άφεση κατά της απόφασης με την οποία το προδικαστικό συμβούλιο απέρριψε το αίτημα της αποφυλάκισης με όρους της Εύας Καϊλή θα συζητηθεί ενώπιον του Εφετείου μετά από 15 μέρες.

Σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα Le Soir, ο συνήγορος της Εύας Καϊλή θέλει η εντολέας του να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με τον Αντόνιο Παντσέρι, τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του σκανδάλου του Κατάρ

Υπενθυμίζεται ότι ο Παντσέρι έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές για μειωμένη ποινή ώστε να δώσει στοιχεία για τους εμπλεκόμενους και από ότι φαίνεται έχει αρχίσει να «μιλάει» επιβαρύνοντας τη θέση των ήδη κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων η Εύα Καϊλή και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, που επίσης παραμένει υπό κράτηση .

Σβεν Μαρί για Καϊλή: «Η Εύα είναι τρόπαιο – Ο λόγος του Παντσέρι έχει γίνει Ευαγγέλιο»

Η Εύα Καϊλή καθώς και ο Μαρκ Ταραμπέλα παραμένουν προφυλακισμένοι για την για το σκάνδαλο του Κατάρ, ενώ εκκρεμεί η αίτηση αποβολής κατά του δικαστή-ανακριτή Μισέλ Κλεζ, αναφέρει σήμερα η βελγική εφημερίδα Le Soir.

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή για το σκάνδαλοτου Κατάρ , Σβεν Μαρί, δήλωσε σήμερα στη Le Soir ότι σέβεται την απόφαση να παραμείνει προφυλακιστέα αλλά θα ασκήσει έφεση «σήμερα» κιόλας.

Η Εύα Καϊλή, καθώς και ο Μαρκ Ταραμπέλα, παραμένουν προφυλακιστέοι για το σκάνδαλο διαφθοράς του Κατάρ. με τη Le Soir να σχολιάζει ότι πρόκειται για «δύσκολο χτύπημα» για την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς είναι «ήδη κρατούμενη για 10 εβδομάδες».

Προφυλακιστέος παραμένει και ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο φερόμενος εγκέφαλος του σκανδάλου με φερόμενες δωροδοκίες στους ευρωβουλευτές από το Κατάρ και το Μαρόκο, παρά το γεγονός ότι έχει συμφωνήσει με τις βελγικές αρχές να αποκαλύψει στοιχεία και εμπλεκόμενα πρόσωπα με σκοπό να «πέσει στα μαλακά» στην ποινή του και για να προστατέψει την οικογένεια του να μην αντιμετωπίσει κατηγορία.

«Πίστευα πραγματικά ότι έπρεπε και επρόκειτο να απελευθερωθεί, τουλάχιστον με ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι», δήλωσε ο Σβεν Μαρί, ο νέος δικηγόρος της κ. Καϊλή, στη “Soir”, μετά την απόφαση τoυ προδικαστικού συμβουλίου. «Λυπάμαι που δεν απελευθερώθηκε και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αποτελεί ένα τρόπαιο. Όμως δεν είναι μόνο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Εύα Καϊλή είναι και μητέρα. Μια μητέρα που βλέπει το 24 μηνών μωρό της δύο φορές το μήνα. Σέβομαι αυτήν την απόφαση, αλλά την αμφισβητώ και θα ασκήσω έφεση σήμερα», πρόσθεσε.

Ο ίδιος, σημειώνει ότι θα προτιμούσε να ήταν παρών ο δικαστής Κλεζ στο προδικαστικό συμβούλιο, «γιατί ποιος ξέρει την υπόθεση καλύτερα από αυτόν; Δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό, αλλά είχαμε έναν δικαστή που έπρεπε να τον αντικαταστήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και ο οποίος προφανώς δεν γνώριζε την υπόθεση». Ωστόσο, ο Σβεν Μαρί τονίζει ότι συμμερίζεται την άποψη του δικηγόρου του Μαρκ Ταραμπέλα, σχετικά με την υπερβολική βαρύτητα που δίνεται στον «μετανοημένο» Παντσέρι, λέγοντας: «Διαπιστώνω ότι τα στοιχεία για την κράτηση του πελάτη μου (σ.σ. Εύας Καϊλή) βασίζονται στις δηλώσεις του Παντσέρι, ο οποίος έλεγε ψέματα επί δύο μήνες και τώρα με το καθεστώς του μεταμελημένου, ο λόγος του έχει γίνει Ευαγγέλιο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook