Ειδικό Δικαστήριο: Καταδίκη σε 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή στο Νίκο Παππά – Χρηματική ποινή σε Χρ.Καλογρίτσα

Την καταδικαστική απόφαση του ανακοίνωσε πριν από λίγο το Ειδικό Δικαστήριο για το Νίκο Παππά και τον Χρήστο Καλογρίτσα
Σε ποινή φυλάκισης 2 ετών καταδικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο ο Νίκος Παππάς ενώ στο Χρήστο Καλογρίτσα επιβλήθηκε χρηματική ποινή.
Η ποινή που επιβλήθηκε στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά είναι η ανώτατη προβλεπόμενη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016.
Συγκεκριμένα στο Νίκο Παππά επιβλήθηκε ποινή 2 ετών με τριετή αναστολή και στον Χρήστο Καλογρίστα η χρηματική ποινή των 100 ημερήσιων μονάδων (50 ευρώ η κάθε μονάδα), δηλαδή 5.000 ευρώ, ενώ απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων του για την αναγνώριση ελαφρυντικών.
Ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Δημήτρης Ασπρογέρακας ζήτησε να σταλούν στον εισαγγελέα τα πρακτικά με την κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα Ευθαλίας Διαμαντή που είχε καταθέσει ότι «φάκελοι και τσάντες έφευγαν απο γραφείο Καλογρίτσα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».
Νωρίτερα το Ειδικό Δικαστήριο ομόφωνα ενόχους έκρινε , τόσο τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππάς για τους χειρισμούς του στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, όσο και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, ο οποίος δικάστηκε ως συνεργός του πρώην υπουργού για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.
Η εισαγγελική πρόταση ήταν για ποινή φυλάκισης, ενός έτους στον Νίκο Παππά και έξι μηνών στον Χρήστο Καλογρίτσα.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η προβλεπόμενη ποινή κατ΄ ανώτατο όριο είναι φυλάκιση δύο χρόνων.
Η απόφαση είναι αμετάκλητη και δεν επιδέχεται ένδικα μέσα
Στη δίκη παρίσταται ο αναπληρωτής εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας, καθώς η τακτική εισαγγελέας της δίκης Ολγα Σμυρλή ήταν ασθενής.
Ο Νίκος Παππάς βαρύνεται με το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα), αναφορικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το έτος 2016 και ο κ. Καλογρίτσας για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα) του πρώην υπουργού Επικρατείας.
Ολες οι Ειδήσεις
- ΕΡΤ1 – «100 χρόνια ελληνική δισκογραφία»: «Η δισκογραφία στη δεκαετία της Αλλαγής» (Α’ Μέρος) – Κυριακή 04.05.2025
- ACTION 24: O Μιχάλης Κουινέλης έρχεται το Σάββατο 3 Μαίου στην «ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΝΗ» -Τρέϊλερ
- Νομική Σχολή: Η καταδρομική επίθεση των 8 μαυροντυμένων κουκουλοφόρων – Βίντεο – ντοκουμέντο
- «Chef στην κουζίνα σας», με τον Βαγγέλη Δρίσκα – Κάθε Σαββατοκύριακο στο OPEN
- Η Ελίζαμπεθ Πίπκο: Η στενή συνεργάτιδα του Ντόναλντ Τράμπ στο δυναμικό του Ομίλου Antenna
- Έλενα Κρεμλίδου: «Λύγισε» για τη διαρροή αποκαλυπτικών φωτογραφιών της – “Σε κάποιες από αυτές ήμουν ανήλικη» – Βίντεο
- Δώρα Χρυσικού: Τέλος από τη «Γη της Ελιάς» – Το βίντεο με το αποχαιρετιστήριο μήνυμα
- ΣΚΑΪ: Το Happy Traveller στη Ρόδο και τη Χάλκη – Δείτε το τρέϊλερ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook