Ανοιχτό ενδεχόμενο για την παράταση του σχολικού έτους άφησε σε συνέντευξή της η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, προσθέτοντας πως είναι κάτι που εξετάζεται από την πλευρά του υπουργείου.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90.1» η κ. Μακρή τόνισε αναφορικά με την πιθανή παράταση του σχολικού έτους ότι «αυτό το ενδεχόμενο έχει προκύψει με βάση τα δεδομένα που έχει το υπουργείο υπόψιν του και είναι ένα θέμα που εξετάζεται».

«Επεξεργαζόμαστε σχέδια για να καλυφθεί πληρέστερα η ύλη, να γίνουν οι επαναλήψεις όπου και αν χρειάζεται και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από το υπουργείο», δήλωσε και πρόσθεσε πως όταν αποφασιστεί κάτι θα ανακοινωθεί επισήμως.

Όσον αφορά τις πανελλαδικές, η υφυπουργός Παιδείας επισήμανε ότι «εγώ θα επαναλάβω τη δήλωση του πρωθυπουργού, πως στόχος μας είναι οι πανελλαδικές να γίνουν στην ώρα που έχουν προγραμματιστεί».

Σε ό,τι αφορά την ύλη της Γ’ Λυκείου, η κ. Μακρή ανέφερε πως «έχει ανακοινωθεί τον προηγούμενο μήνα η μείωση κατά 30%. Σε ό,τι αφορά την ύλη των άλλων τάξεων το υπουργείο Παιδείας έχει πλήρη εικόνα καθημερινά διότι είναι υποχρεωμένοι οι εκπαιδευτικοί με κάθε πρόσφορο τρόπο να καταχωρίζουν τα κεφάλαια τα οποία έχουν διδάξει».

«Επειδή ακριβώς λόγω των συνθηκών δεν υπήρξαν περίπατοι, δεν υπήρξαν εκδρομές, δεν υπήρξαν τόσοι περισπασμοί, η ύλη εν πολλοίς έχει καλυφθεί νωρίτερα», πρόσθεσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook