«Η αυτοδυναμία δεν είναι κομματική σκοπιμότητα, αλλά εθνική αναγκαιότητα…», είπε από τη Λάρισα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας την πεποίθηση πως «όλη η Ελλάδα θα γίνει μπλε στις εκλογές της άνοιξης» με το σύνθημα να είναι «δεύτερη εντολή στην προκοπή».

Κατά ην ομιλία του στην εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο «Αλκαζάρ» στη Λάρισα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι βασικό μέλημα της ΝΔ για τη νέα 4ετία, είναι η αύξηση των μισθών, οι οποίοι, όπως παραδέχθηκε, είναι χαμηλοί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε και την καταδίκη του Νίκου Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο λέγοντας ότι το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, για το οποίο καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ «είναι το πιο ατιμωτικό έγκλημα για έναν δημόσιο λειτουργό» αλλά παρόλα αυτά «τον κρατά ο κ. Τσίπρας και δεν ξέρουμε ακόμα πως τον κρατά ο κ. Παππάς».

Συγκεκριμένα είπε για την καταδίκη του Νίκου Παππά:

«Αναρωτιέμαι και κάτι ακόμα, θα συνεχίσει ο κ. Τσίπρας να μιλά για δικαιοσύνη όταν σήμερα κιόλας ο στενότερος συνεργάτης του κ. Παππας κρίθηκε αμετάκλητα ένοχος στο ειδικό δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος;

”Υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας”, μας έλεγε ο κ. Τσίπρας πριν από λίγες εβδομάδες. Του απαντώ ”ναι, υπάρχουν και καταδίκασαν αμετάκλητα τον στενότερο συνεργάτη του για παράβαση καθήκοντος -το πιο ατιμωτικό δηλαδή έγκλημα για έναν δημόσιο λειτουργό. Και καταλαβαίνω ότι ο κ. Τσίπρας κρατά τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια του κόμματος, αυτό που δεν ξέρουμε ακόμα είναι πώς όμως κρατά ο κ Παππάς τον κ. Τσίπρα για να τον κρατά στα ψηφοδέλτια. Θα το μάθουμε και αυτό».


Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ και για το θέμα του επεισοδίου στον Έβρο με δήθεν νεκρά παιδιά επί ελληνικού εδάφους , ενώ σχολίασε και το χθεσινό ντιμπέιτ Οικονόμου – Τσπανίδου στην ΕΡΤ:

«Ακόμα περιμένω τη συγγνώμη τους, καθώς διέσυραν τη χώρα επινοώντας δήθεν πεθαμένα παιδιά σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο»

«Στο δρόμο προς τις επόμενες εκλογές λίγα θα έχω να πω και λίγα θα ζητήσω να λέτε για τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Μιλούν για αυτούς οι πράξεις τους. Επί 4 χρόνια λένε όχι σε όλα και ναι στο τίποτα. Καταψηφίζουν ουσιαστικά τα πάντα, ακόμα και τα δικαιώματα των πολιτών με αναπηρία. Πρόσφατα αποχώρησαν ουσιαστικά από τη Βουλή, αντί για υπεύθυνοι βουλευτές έγιναν επαγγελματίες διαδηλωτές. Προσβάλλουν τους ψηφοφόρους τους. Η αποχώρηση τους δίνει τη δυνατότητα να αποφύγουν το διάλογο και την αντιπαράθεση. Ακόμα περιμένω τη συγγνώμη τους, καθώς διέσυραν τη χώρα επινοώντας δήθεν πεθαμένα παιδιά σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο, μια ανύπαρκτη μικρή Μαρία».

«Χθες, σε ένα πολύ ενδιαφέρον ντιμπέιτ, πάλι πήγαν να αρνηθούν ότι ο κ. Τσίπρας αγνοούσε τα σύνορα στη θάλασσα. Η αλήθεια είναι αμείλικτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιόρθωτος».

«Εάν κάνουμε τέτοια συγκέντρωση χωρίς καν να έχουν προκηρυχθεί εκλογές, σκεφτείτε τι θα γίνει στην προεκλογική περίοδο» είπε στην αρχή της ομιλίας του στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό που είχε πάρει «φωτιά» από τα συνθήματα και τις κόρνες των νεολαίων, εκφράζοντας την πεποίθηση πως «όλη η Ελλάδα θα γίνει μπλε στις εκλογές της άνοιξης» με το σύνθημα να είναι «δεύτερη εντολή στην προκοπή» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Και συνέχισε:

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μας δίδαξαν πολλά, ότι ο τόπος έχει ανάγκη από στιβαρό τιμόνι, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης μπροστά σε πλήθος υπουργών, κομματικών και αυτοδιοικητικών στελεχών, υπενθυμίζοντας πως «ποτέ καμία κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά δεν κλήθηκε να αντιμετωπίσει τόσες δυσκολίες και τόσες κρίσεις, όσες η κυβέρνηση της Ν.Δ.»

Αναφέρθηκε αναλυτικά στις φοροελαφρύσεις που επήλθαν επί της διακυβέρνησης της Ν.Δ., αλλά και τις ενισχύσεις σε αδυνάμους και συνταξιούχους, αλλά και στην τρίτη κατά σειρά του κατώτατου μισθού την 1η Απριλίου.

Σταχυολογώντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων πως:
Είμαστε μία κυβέρνηση που προχωρά ίσως και με αστοχίες αλλά ποτέ δε θα γίνουμε μία άστοχη κυβέρνηση.
Μπορεί στις εκλογές κομματικός αντίπαλος να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο πραγματικός μας αντίπαλος είναι ο κακός μας εαυτός. Έχουμε βάλει τον πήχη των προσδοκιών πολύ ψηλά.

Η πολιτεία διέθεσε 43,5 δις για να μείνουν όρθιες οι επιχειρήσεις κατά την περίοδο της πανδημίας.

Διατέθηκαν 13 δις ως ανάχωμα στην εισαγόμενη ακρίβεια από την ενεργειακή κρίση με στοχευμένα και αποτελεσματικά μέτρα. Οι αρχικοί φόβοι για το δύσκολο χειμώνα δεν επιβεβαιώθηκαν.

Το καλάθι του νοικοκυριού που χλεύαζαν οι αντίπαλοί μας σταθεροποίησε τις τιμές σε 100 βασικά προϊόντα.
Φορολογήσαμε τα δύο διυλιστήρια της χώρας για να στηρίξουμε 8 εκ. συμπολίτες μας. Γι’ αυτό η Ν.Δ. είναι η μεγάλη λαϊκή παράταξη της χώρας.

Αν τα αθροίσετε όλα αυτά θα φθάσουμε στο ποσό των 58 δις ευρώ που διέθεσε αυτή η κυβέρνηση για να στηρίξει την οικονομία και την κοινωνία. Αυτό είναι δημόσιος πλούτος που επιστράφηκε στους πολίτες και ειδικά στους πιο ευάλωτους. Αυτό έγινε χάρη σε μία συνετή πολιτική.

Η Ελλάδα σήμερα εμφανίζει τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη και την πιο ραγδαία πτώση της ανεργίας.

Ο νέος πλούτος δημιουργήθηκε από το προϊόν της ανάπτυξης για να μπορούμε να στηρίξουμε κοινωνικές πολιτικές.
Μέσα στην πανδημία διπλασιάστηκαν οι ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία. Στη Θεσσαλία προστέθηκαν 542 νέοι γιατροί και νοσηλευτές. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια δημιουργούμε νέο κτήριο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
Για πρώτη φορά εδώ και 12 χρόνια έγιναν 25.000 νέες προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.
Αναστήλωση της διεθνούς θέσης της χώρας, από σχεδόν λαθρεπιβάτης στην Ευρωπαϊκή αμαξοστοιχία, η Ελλάδα ταξιδεύει πλέον στο πρώτο βαγόνι.

Σας είχαμε πει ότι θα μειώσουμε τους φόρους για τους αγρότες, μειώσαμε τους φόρους και για τους αγρότες. Δώσαμε σχεδόν 200 εκ. ευρώ αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ απέναντι στις φυσικές καταστροφές.
Δίνουμε επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης.

Η συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι κάτι παραπάνω από άριστη. Ισχύει και για τους Δήμους που ποτέ άλλοτε δεν είχαν τόσα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Θα αγωνιστούμε για να εντάξουμε τον Όλυμπο στα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco και σύντομα θα παρουσιάσουμε ένα πλήρες σχέδιο αξιοποίησης.

Αναπτυξιακό σχέδιο 570 έργων προϋπολογισμού 4,5 δις ευρώ, για τη Θεσσαλία στα επόμενα χρόνια.

Για την εκκρεμότητα του δρόμου Λάρισα – Φάρσαλα σας είπαμε ότι ωριμάζουμε τις μελέτες και όταν είμαστε έτοιμοι να σας πούμε πώς θα το χρηματοδοτήσουμε θα σας ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες. Σήμερα αυτό που μπορεί να σας πω είναι ότι ο δρόμος σίγουρα θα γίνει.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του πρωθυπουργού στο κλειστό του Αλκαζάρ:

Για την Τουρκία
Ο κ. Μητσοτάκης ονομάτισε εκτενώς όλες τις αποφάσεις για την αμυντική θωράκιση της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όλα αυτά είναι η άλλη όψη της επενδυτικής μας διπλωματίας. Τα εθνικά χωρικά ύδατα έχουν ήδη επεκταθεί στα 12 μίλια στο Ιόνιο και ναι αυτή η κυβέρνηση μετά από μία δεκαετία αδράνειας ξεκίνησε τις έρευνες για υδρογονάνθρακες νοτιοδυτικά της Κρήτης. Η Ελλάδα και η Λάρισα μεταβάλλεται ταχύτατα σε αμυντικό κόμβο του δυτικού κόσμου».

Ζήτησε ένα θερμό χειροκρότημα για τους διασώστες που έσπευσαν πρώτοι στα συντρίμμια που προκάλεσε ο σεισμός στην Τουρκία. «Γι’ αυτούς, είπε στη συνέχεια, που επί μήνες τώρα μας έλεγαν ότι θα έρθουν νύχτα, τους απαντήσαμε ότι εμείς ήρθαμε νύχτα για να σας βοηθήσουμε. Παραμένουμε όμως απέναντι σε κάθε απειλή της απρόβλεπτης ηγεσίας της. Μπορούμε με γνώμονα το διεθνές δίκαιο να λύσουμε τις διαφορές με την Τουρκία, ξέρουμε επίσης πως υπάρχουν κόκκινες γραμμές είναι αδιαπραγμάτευτες για τη χώρα μας».

Πληροφορίες: onlarissa.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook