Ποινική έρευνα για τα αδικήματα της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη .

Την εντολή της ποινικής έρευνας για την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη , και άλλων σχετικών που είδαν το φώς της δημοσιότητας στο διαδίκτυο, έδωσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προς την προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου, η οποία θα διερευνήσει για τη διάπραξη τουλάχιστον δύο αδικημάτων και συγκεκριμένα της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, που έγινε και η αφορμή να τεθεί εκτός ΣΥΡΙΑ, αφορά στη δημοσιοποίηση ονομάτωνδικαστών, τραπεζιτών, δημοσιογράφων αλλά και του επικεφαλής της Αρχής Δημοσίων Εσόδων τους οποίους στοχοποιεί ως το «βαθύ κράτος» και απειλεί αναφέροντας πως «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά».

Να σημειωθεί πως η ποινική προκαταρκτική έρευνα αφορά όχι μόνο τη στοχοποίηση των δικαστικών λειτουργών αλλά και τη στοχοποίηση δημοσιογράφων και τραπεζιτών και όσων αναφέρονται στις επίμαχες αναρτήσεις.

Στις αναρτήσεις εκτός από ονόματα ανώτατων δικαστικών λειτουργών που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον Νίκο Παππά, υπάρχουν και ονόματα άλλων ανώτατων δικαστών που μετέχουν στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη, στη δίκη που ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αναφορικά με το σκέλος της έρευνας που αφορά στην ανάρτηση του Παύλου Πολάκη η Εισαγγελία λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας αναμένεται να αποστείλει την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή, όπως προβλέπει ο νόμος .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook