Στις 5 το απόγευμα συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφασίσει το κομματικό μέλλον του Παύλου Πολάκη μετά την πρόταση παραπομπής του από τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου καλούνται να τοποθετηθούν (εγκρίνοντας ή μη) την εισήγηση που θα καταθέσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας και το σκεπτικό που θα τη συνοδεύει, προκειμένου να παραπεμφθεί ο Παύλος Πολάκης στην Επιτροπή Δεοντολογίας, κατά τα προβλεπόμενα από το Καταστατικό του κόμματος.

Τα επικρατέστερα σενάρια κάνουν λόγο για διαγραφή του Παύλου Πολάκη από το κόμμα, αναστολή βουλευτικής ιδιότητας ή επίπληξη και σύσταση.

«Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον με ποια κατηγορία θα πάει ο κος Πολάκης στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και ποια θα είναι η απόφαση αυτή, εάν θα φύγει απλά από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ή εάν θα διαγραφεί από το κόμμα. Στη Δημοκρατία μας δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές τέτοιες συμπεριφορές από πολιτικά πρόσωπα ενός κόμματος που έχει κυβερνήσει και είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτός ήταν πάντα ο κος Πολάκης κι αυτόν κρατάει τόσο καιρό ο Αλέξης Τσίπρας μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο βουλευτής ΝΔ Γιάννης Μελάς.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον Νίκο Παππά, ο οποίος καταδικάστηκε από το ειδικό δικαστήριο, και εξέφρασε το ερώτημα: «Από ποιον κρατείται ο κος Τσίπρας; Θα πάει στα ψηφοδέλτια με τον καταδικασμένο Παππά και τον εξτρεμιστή Πολάκη;».

Από την άλλη ο Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως οι θέσεις του κόμματος είναι ενιαίες και εκφράζονται μέσα από τον πρόεδρο και τα όργανά του.

«Ο Παύλος Πολάκης παραβαίνει τη γραμμή της ενιαίας εκπροσώπησης των γραμμών και των θέσεων για τη δικαιοσύνη, την ενημέρωση, για μία σειρά ζητημάτων Δημοκρατίας και προφανώς θα υποστεί τις κυρώσεις μέσα από τα όργανα», δήλωσε.

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για απειλές και στοχοποιήσεις δημοσιογράφων.

«Ο πρωθυπουργός της χώρας πρωταγωνιστεί σε σημαντικά ζητήματα εκφυλισμού της Δημοκρατίας με τις υποκλοπές του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατιωτικών και επιχειρηματιών, και διαφεύγει της ανάληψης των ευθυνών εδώ και βδομάδες».

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα πάντως τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζονται προβληματισμένα από τις εξελίξεις αφού στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται διχασμένοι . Ακόμα και αυτοί που μέχρι σήμερα ασκούσαν κριτική στον βουλευτή Χανίων Παύλο Πολάκη εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το κατά πόσον την συγκεκριμένη στιγμή -που βρισκόμαστε σε εν δυνάμει προεκλογική περίοδο- μια τέτοια κίνηση είναι προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook