Η Εύα Καϊλή μαζί με τους συνηγόρους της ζήτησαν σήμερα από το Εφετείο των Βρυξελλών να αποφυλακιστεί με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Τη μάχη της ενώπιον των δικαστών του Εφετείου για να αποφυλακιστεί έδωσε η Εύα Καϊλή που είναι προφυλακισμένη από τον περασμένο Δεκέμβριο κατηγορούμενη για το σκάνδαλο διαφθοράς του Κατάρ.
Η ακρόαση της Εύας Καϊλή αλλά και του έτερου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα στο εφετείο, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι μετά την έφεση που είχαν ασκήσει στην απόφαση για την προφυλάκιση τους.
Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, η απόφαση για την Εύα Καϊλή αναμένεται στις 3 Μαρτίου.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου, στις 16 Φεβρουαρίου, να παραταθεί κατά δύο μήνες η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή, ο συνήγορός της Σβεν Μαρί άσκησε έφεση, η οποία βάσει της διαδικασίας εκδικάζεται εντός 15 ημερών. Το ίδιο είχε πράξει και ο συνήγορος του Μάρκ Ταραμπέλα.
Σε περίπτωση που η απόφαση του Εφετείου είναι αρνητική, η κ. Καϊλή θα παραμείνει προφυλακισμένη για άλλους δύο μήνες.

Παράλληλα, η εισαγγελία των Βρυξελλών επιβεβαίωσε ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και κατηγορούμενος στην υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Φραντσέσκο Τζόρτζι, αφέθηκε χθες ελεύθερος από τις φυλακές του Σαν Ζιλ με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου και αφέθηκε ελεύθερος, μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου της 23ης Φεβρουαρίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook