Δημοσκόπηση Marc: Έχασε 2,9 μονάδες η ΝΔ μετά τα Τέμπη – Στάσιμος ο ΣΥΡΙΖΑ – Στο 4,6% η διαφορά
Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την τραγωδία στα Τέμπη από το κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 καταγράφει ποσοστό 29,6% για τη ΝΔ, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25% , στο 9,7% το ΠΑΣΟΚ. Ενισχύεται το ΚΚΕ με 5,6% - Πόσο ανεβαίνουν Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.
Προβάδισμα 4,6 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc που παρουσίασε ο ΑΝΤ1, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου .
Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, το κυβερνών κόμμα παραμένει πρώτο με 29,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 25%. Στην τρίτη θέση είναι το ΠΑΣΟΚ με 9,7%, και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 3,9% και το ΜέΡΑ25 με 3,5%. Στο όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή βρίσκεται το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες».
Η δημοσκόπηση της Marc είναι η πρώτη που πραγματοποιείται μετά τη φονική σύγκρουση στα Τέμπη και όπως προκύπτει από τα ευρήματα, η ΝΔ χάνει 2,9 μονάδες στην πρόθεση ψήφου καθώς τον Φεβρουάριο ήταν στο 32,5%. Στα αξιοσημείωτα είναι όμως και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να έχει δημοσκοπικά οφέλη από την τραγωδία στα Τέμπη (ήταν στο 25,1% τον Φεβρουάριο).
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα για το ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία το 86% των πολιτών που ρωτήθηκαν απάντησαν το δυστύχημα με το τρένο στα Τέμπη. Το 69% είπε η ακρίβεια/ανατιμήσεις, το 23,1% η διαφρθορά (πολιτικών), το 22,1% η εγκληματικότητα/βία/παραβατικότητα και ακολουθούν τα Εθνική θέματα/ ελληνοτουρκικά, ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι φυσικές καταστροφές, οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, το μεταναστευτικό, η υπόθεση του Παύλου Πολάκη και τέλος η πανδημία.
Στο ερώτημα που οφείλεται το σιδηροδρομικό δυστύχημα οι πολίτες απάντησαν ανθρώπινο λάθος σταθμάρχη/ κακιά στιγμή 12,1%, ενώ το 87% λέει ότι υπάρχουν και άλλες ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν.
Στο ερώτημα πότε να γίνουν οι εκλογές το 45,2% των πολιτών απάντησε στις 9 Απριλίου (40 ημέρες μετά το δυστύχημα), ενώ το 46,4% είπε το αργότερα τον Μάιο, ενώ το 8,4%.

Σχετικά με την συνολική αξιολόγηση της κυβέρνησης των 20,1 των ερωτηθέντων την αποτιμά θετικά, το 21,9% μάλλον θετικά, το 18,4 μάλλον αρνητικά, το 38,3% αρνητικά.
Όσον αφορά στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να προηγείται με 38,9% και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 28,5%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 27,9%, ο Δημήτρης Κουστσούμπας με 26%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 19,9% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 16,2%.
Στην ερώτηση ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο το 34,5% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 22,1% τον Αλέξη Τσίπρα και ακολουθούν Ανδρουλάκης, Κουστσούμπας, Βαρουφάκης και Βελόπουλος με μικρότερα ποσοστά.

Για το τι κυβέρνηση προτιμούν το 28,1% απάντησε αυτοδύναμη ΝΔ με 28,1% και αυτοδύναμη ΣΥΡΙΖΑ το 14,3%. Κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό ΝΔ επιθυμεί το 15,8%, ενώ κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό το ΣΥΡΙΖΑ θέλει το 23,2%.
Ολες οι Ειδήσεις
- Αυξήσεις από σήμερα στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα μετά από τις φοροελαφρύνσεις της ΔΕΘ – Αναλυτικά παραδείγματα
- Βαρβαρότητα στην Ινδονησία: Παράνομο ζευγάρι τιμωρήθηκε με 140 ραβδισμούς, λιποθύμησε η γυναίκα – Φωτογραφίες
- Λιόν – ΠΑΟΚ 4-2: Πάλεψε με δέκα παίκτες ο «Δικέφαλος του Βορρά» αλλά λύγισε στο φινάλε
- Παναθηναϊκός – Ρόμα 1-1: Ο Ταμπόρδα έφερε χαμόγελα, οι Ιταλοί είπαν την τελευταία λέξη
- Δημοσκόπηση MRB: Έπεσε την 3η θέση το ΠΑΣΟΚ, 2η η Πλεύση Ελευθερίας, στις 16 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ – Η τάση για Καρυστιανού και Τσίπρα
- Η Έλενα Παπαρίζου στην πρώτη περιοδεία του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision
- Θεσσαλονίκη : Στην Τούμπα συνοδεία μηχανοκίνητης πορείας οι σοροί των επτά οπαδών του ΠΑΟΚ – Συγκινητικός αποχαιρετισμός με συνθήματα και καπνογόνα (βίντεο)(βίντεο)
- Χρήστος Δάντης για το «Number One» της Παπαρίζου: Μπορεί να θεωρηθεί από κάποιους ακόμα και παιδικό τραγούδι» (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook