«Η λογική όλοι ίδιοι είναι καταλήγει στα να μην παίρνει κανείς την ευθύνη», ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης , κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την ασφάλεια των τρένων και την περίφημη σύμβαση 717 για την τηλεδιοίκηση.

Όπως υποστήριξε το 2015 η σύμβαση 717 ήταν στο 0% ενώ όταν παρέδωσε ήταν στο 71% της υλοποίησης.

Τις θέσεις του για τη σύμβαση 717 έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, που είχε διατελέσει υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επί ΣΥΡΙΖΑ (2015 – 19).

Ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι αμέσως μετά το δυστύχημα των Τεμπών «υπήρξε μια μεθόδευση να διαχυθούν οι ευθύνες και υπήρξαν άθλια δημοσιεύματα και μπαράζ ανακοινώσεων του τύπου ‘πού είναι ο Σπίρτζης;’ Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, μια δική μου αμέλεια, ένα δικό μου λάθος δεν θα το πάρει ο κ. Χρυσοχοΐδης, είναι δικό μου. Η λογική όλοι έχουν ευθύνη σημαίνει ότι κανείς δεν θα έχει στο τέλος την ευθύνη».

Τόνισε ότι η σημερινή συνεδρίαση με μόνο θέμα τη σύμβαση 717, με ευθύνη των βουλευτών της ΝΔ, αδικεί το κοινοβούλιο και την επιτροπή, καθώς «η λογική όλοι ίδιοι είναι καταλήγει στα να μην παίρνει κανείς την ευθύνη».
Σημείωσε ότι πολλές χώρες δεν έχουν το σύστημα ETCS (European train control system), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε ασφαλή σιδηρόδρομο.

Πρόσθεσε ότι τα μεγαλύτερα τμήματα των δικτύων στην Ευρώπη ούτε είχαν ούτε προβλέπεται να έχουν το σύστημα μέχρι το 2030 και πρόσεθεσε ότι στην Ελλάδα θα έπρεπε να έχουμε όλες τις λειτουργίες που έχουν κι όλες οι άλλες χώρες.

«Το 2018 εκσυγχρονίσαμε τον μηχανισμό κίνησης γι’αυτό τον λόγο» είπε.

Χαρακτήρισε ελλιπή και κακή την σύμβαση 717, καθώς, όπως είπε, «δημιούργησε την ανάγκη να γίνει συμπληρωματική σύμβαση και ανακεφαλαιωτικός πίνακας».

Πρόσθεσε πως «έχουμε αποδείξει στο δημόσιο διάλογο ότι το ποσοστό υλοποίησης της 717 ήταν πάνω από 71% και η αρχική σύμβαση ήταν σχεδόν στο 0% τον Φλεβάρη του 2015».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook