«Προϋπόθεση για να μπει το ΠΑΣΟΚ σε μετεκλογικές συζητήσεις είναι ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό και αν είναι πρωθυπουργός «άλλο πολιτικό πρόσωπο» και όχι Μητσοτάκης ή Τσίπρας», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης .

Για τη στάση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στις πρώτες, αλλά και στις δεύτερες εκλογές, εφόσον αυτές διεξαχθούν, μίλησε στην ΕΡΤ και τον Α. Μαγγηριάδη, ο Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος απέρριψε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» και διέψευσε ότι υπήρξε θεσμική πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για συνάντηση μαζί του.

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό έκανε οι Νίκος Ανδρουλάκης. Στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ και τον Απόστολο Μαγγηριάδη κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν αντιμετώπισε το βαθύ κράτος και το εργαλειοποίησε όπως ο κ. Τσίπρας. Όπως είπε «το επιτελικό κράτος του κυρίου Μητσοτάκη ήταν μια φούσκα που έσκασε με βίαιο τρόπο και στην υπόθεση των υποκλοπών, όπου εξέθεσε με πρωτόγνωρο τρόπο διεθνώς τη χώρα και με το σκάνδαλο αυτό καθεαυτό και με τη συγκάλυψη μετά και με τραγικό τρόπο στο ζήτημα των Τεμπών».

Ο κ. Ανδρουλάκης ρωτήθηκε γιατί δεν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και απάντησε ότι «δεν είχα καμία θεσμική πρόσκληση. Αν ο κύριος Μητσοτάκης θεωρεί θεσμική πρόσκληση ότι ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων μου λέει να τα πούμε κάποια στιγμή, εγώ αυτό το θεωρώ ότι δεν είναι θεσμικά σοβαρό».
Απέρριψε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» και σημείωσε πως προϋπόθεση για να μπει το ΠΑΣΟΚ σε μετεκλογικές συζητήσεις είναι ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό και προγραμματικές συγκλίσεις σε στρατηγικά θέματα για τη χώρα. Όσο για τη θέση του πρωθυπουργού, είπε ότι δεν μπορεί να μην είναι πολιτικό πρόσωπο.

Στην ερώτηση του Απόστολου Μαγγηριάδη από ποιους χώρους θα είναι τα πολιτικά πρόσωπα ο κ . Ανδρουλάκης απάντησε « Εξαρτάται από τη δύναμη των κομμάτων. Εδώ λοιπόν μπαίνει η λαϊκή ετυμηγορία. Γι’ αυτό ζητώ ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα μπορεί να δώσει στα πρόσωπα των υπουργείων γιατί δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός, είναι και τα κρίσιμα υπουργεία, τα πρόσωπα αυτά να έχουν υψηλή επάρκεια, υψηλή αξιοπιστία, να είναι φορείς της διαφάνειας».
Απάντησε και για το αν ο κ. Βαρουφάκης θα μπορούσε να είναι κομμάτι της μετεκλογικής συνεργασίας: «Το πρόγραμμά μας είναι ένα πρόγραμμα του προοδευτικού ρεαλισμού, μιλά συγκεκριμένα. Πρόσωπα τα οποία έπαιζαν με τη δραχμή δεν νομίζω ότι μπορούν να γίνουν κομμάτι ενός σχεδίου μακροπρόθεσμου για τη χώρα».

Ο κ. Ανδρουλάκης ρωτήθηκε για το πώς το ΠΑΣΟΚ θα μπει σε μετεκλογικές συζητήσεις και για τη στάση των βουλευτών του κόμματος.

«Το ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσει πολιτικά, με ήθος και συνέπεια μεταξύ λόγου και πράξεων. Αν ο κύριος Μητσοτάκης, πέρα από τη μίμηση στις πρακτικές του πατέρα του με τις γνωστές υποκλοπές εκείνης της εποχής, τον μιμηθεί και σε άλλα πράγματα που η μεταπολίτευση οδήγησε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας να είναι σίγουρος ότι θα αποτύχει παταγωδώς».

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΕΡΤ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook