Απόστρατοι τούρκοι στρατιωτικοί και οπαδοί της «Γαλάζιας Πατρίδας» εξέφρασαν την αντίθεση τους με αφορμή τις ευχές της τουρκικής κυβέρνησης προς την Ελλάδα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Για «σκάνδαλο» κάνει λόγο η τουρκική αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Sozcu, με αφορμή της ευχές των Ερντογάν και Τσαβούσογλου προς την Ελλάδα , τον Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκο Δένδια για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, ημέρα που εορτάζεται η ελληνική επανάσταση απέναντι στον τουρκικό ζυγό καθώς και για το σχετικό μήνυμα της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, η εφημερίδα Sozcu αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σκάνδαλο! Συγχαρητήρια της πρεσβείας της Τουρκίας στην Ελλάδα. Η πρεσβεία συνεχάρη την 25η Μαρτίου που είναι γνωστή ως η μέρα σφαγής των Τούρκων».

Αντιδράσεις και από απόστρατους
Την ίδια ώρα, την αντίθεσή τους στις ευχές εξέφρασαν και απόστρατοι του τουρκικού στρατού και οπαδοί της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Συγκεκριμένα ο απόστρατος ναύαρχος Τζεμ Γκιουρντενίζ χαρακτήρισε την ανάρτηση της τουρκικής πρεσβείας «ντροπιαστική».

Αναλυτικά αναφέρει στο twitter: «Η πρεσβεία μας στην Αθήνα γιορτάζει την απελευθέρωση της Ελλάδας από την τουρκική κυριαρχία. Αποτελεί ντροπή. Καμία αμοιβαιότητα. Η Ελλάδα δεν μεταδίδει ανάλογα μηνύματα στις Εθνικές Εορτές της Τουρκίας. Τότε γιατί το κάνει η πρεσβεία μας;

Ο Μάρτιος του 1821 που τιμάται ως η ημέρα ανεξαρτησίας από την Ελλάδα, μας θυμίζει τις σφαγές που έγιναν κατά των Τούρκων. Συμμορίες πολιόρκησαν την Τρίπολη, η οποία κατείχε σημαντικό στρατηγικό ρόλο στον Μοριά. Η βάρβαρη δολοφονία δεκάδων χιλιάδων Τούρκων, Εβραίων και Αλβανών αποτελεί μελανό σημείο στην ιστορία, γνωστή ως ‘‘Σφαγή της Τριπολιτσάς’’».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αντίδραση του θεωρητικού της «Γαλάζιας Πατρίδας» Τζιχάντ Γιαϊτζί, που με σειρά αναρτήσεων στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του Κέντρου Ναυτικών και Παγκόσμιων Στρατηγικών του Πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ -που ο ίδιος διευθύνει- επιτέθηκε κατά της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα για το συγχαρητήριο μήνυμα προς την Ελλάδα για την 25η Μαρτίου.

«Είναι περίεργο το συγχαρητήριο tweet της Πρεσβείας μας στην Αθήνα που συγχαίρει την Ελλάδα, η οποία κήρυξε την ημέρα της γενοκτονίας των Τούρκων εθνική επέτειο. Από την άλλη πλευρά η Ελλάδα είχε διαμαρτυρηθεί πετυχαίνοντας να διαγραφεί tweet του ΝΑΤΟ, για τον εορτασμό στις 30 Αυγούστου της Ημέρα της Νίκης από την Τουρκία» σχολίασε ο Γιαϊτζί, επιχειρώντας -με μια σειρά αναρτήσεων- να παρουσιάσει την κήρυξη της ελληνική επανάστασης ως … «γενοκτονία» των Οθωμανών της Πελοποννήσου.

«Η αιματηρή ανεξαρτησία της Ελλάδας, που έγινε το κύριο κέντρο εξέγερσης και σφαγής κατά των Τούρκων μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα» γράφει στη συνέχεια, συνεχίζοντας στο ίδιο προκλητικό ύφος : «Η 25η Μαρτίου δεν είναι ημέρα ανεξαρτησίας, είναι ημέρα γενοκτονίας. Είναι μεγάλη ντροπή για την ανθρωπότητα να υμνείται, να δοξάζεται και να γιορτάζεται αυτή η ημέρα της γενοκτονίας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook