Οι εκλογές θα γίνουν στις 21 Μαίου, όπως ανακοίνωσε και επίσημα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ήδη η χώρα μετά το πένθος για την τραγωδία των Τεμπών μπήκε σε προεκλογικούς ρυθμούς με τους πολιτικούς αρχηγούς να έχουν αρχίσει τις περιοδείες και τους βουλευτές και τους υποψήφιους να κονταροχτυπιούνται στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Τυπικά η προεκλογική περίοδος αρχίζει αμέσως μετά το Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες η Βουλή θα παραμείνει ανοιχτή έως την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου ενώ αναμένεται να ανοίξει τις εργασίες της στις 24 Απριλίου.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα η Βουλή θα πρέπει να διαλυθεί 22 με 30 ημέρες πριν από την ημέρα των εκλογών, οπότε όταν μετά το Πάσχα θα ανοίξει αυτό θα γίνει για τη θυροκόλληση του Προεδρικού διατάγματος κάτι που αναμένεται συμβεί την 24η ή 25η Απριλίου.

Με αυτό το δεδομένο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει παραδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας το νωρίτερο στις 21 Απριλίου ή τη Δευτέρα 24 Απριλίου.

Μετά τις κάλπες της 21ης Μαΐου θα ακολουθήσει ένα δεκαήμερο διερευνητικών εντολών για τους πολιτικούς αρχηγούς των τριών πρώτων κομμάτων που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Μαΐου.

Αμέσως μετά και μέχρι τις αρχές Ιουνίου θα ορκιστεί και θα διαλυθεί την ίδια ημέρα η νέα Βουλή αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση από την κάλπη της απλής αναλογικής.

Η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη για αυτοδυναμία αλλά πολλά χρώματα έδωσε τροφή στα σενάρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί αποστασιών και μεταγραφών βουλευτών από άλλα κόμματα.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουν στρατευθεί ήδη στελέχη από άλλα κόμματα θυμίζουν κυβερνητικά στελέχη.
Η κυβέρνηση προεξοφλεί τις δεύτερες κάλπες οι οποίες θα πρέπει να αναμένονται στις 2 Ιουλίου και οι οποίες θα διεξαχθούν με λίστα και όχι με σταυρό για τους υποψηφίους.

Βασική παράμετρος για την επιλογή από τον πρωθυπουργό της 21ης Μαΐου για να στηθούν οι κάλπες της πρώτης Κυριακής, ήταν η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων στις 2 Ιουνίου με το τελευταίο ειδικό μάθημα να εξετάζεται στις 29 του ίδιου μήνα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook