Στον Έβρο μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός , ο οποίος θα μιλήσει σε εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής - επέκτασης του φράχτη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται συγκεκριμένα το πρωί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλίσυνοδευόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υπουργό Μετανάστευση και Ασύλου Νότη Μηταράκη .

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής – επέκτασης του φράχτη και συνοδών έργων, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Π.Ε. Έβρου.
Η επέκταση του φράχτη στον Έβρο αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης για την ενίσχυση των συνόρων της χώρας και τη θωράκισή της από τις μεταναστευτικές ροές, ενώ αποτελεί ένα από τα πλέον αποτελεσματικά μέσα αποτροπής των ροών μεταναστών στην ελληνική επικράτεια, όπως απεδείχθη και κατά την υβριδική επίθεση που εξαπέλυσε η Τουρκία τον Μάρτιο του 2020, ωθώντας δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα.

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του από τον Γέρακα έδωσε το στίγμα διαμηνύοντας ότι «με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει» λίγες ώρες μετά την υποστήριξη τροπολογίας από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, προκειμένου να μπλοκαριστεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του έργου.

«Αύριο θα βρεθώ στον Έβρο και θα έχω την ευκαιρία να υπογράψω την επέκταση του έργου του φράχτη που θωράκισε τον Έβρο και την πατρίδα μας από τις παράνομες μεταναστευτικές εισβολές», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ για την τροπολογία Παπαδημούλη ανέφερε:

“Μόλις χθες, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία, προσέξτε, ακούστε το αυτό, με την οποία ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην χρηματοδοτήσει τον φράχτη του Έβρου. Να το ακούσετε όλοι, δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες. Όμως και σε όλους όσοι αγωνίζονται σήμερα, φορώντας το κομματικό τους καπέλο και τις κομματικές τους παρωπίδες, να υπονομεύσουν το έργο αυτής της κυβέρνησης, τους απαντώ ξεκάθαρα: Mε ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει».

«Ηχηρό ‘Όχι’ της Ευρωβουλής στην προσπάθεια ορισμένων κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένων Ελλάδας, Ιταλίας και Αυστρίας, να χρησιμοποιήσουν ευρωπαϊκά κονδύλια για κατασκευή φραχτών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ», δήλωσε από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Τι περιλαμβάνει η επέκταση
Το έργο της επέκτασης του φράχτη σε όλο το μήκος των χερσαίων συνόρων είχε αποφασιστεί τον περασμένο Αύγουστο σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει το πρωθυπουργικό γραφείο «αποφασίστηκε η σταδιακή επέκταση του φράχτη σε όλο το μήκος του Έβρου, κατά προτεραιότητα σε επίμαχα σημεία όπως αυτά προσδιορίζονται από τα συναρμόδια Υπουργεία και το ΓΕΕΘΑ. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι ο διαγωνισμός για συμφωνία- πλαίσιο. Αποφασίστηκε επίσης η αναβάθμιση και η ενίσχυση των μέσων επιτήρησης.»

Τον Ιανουάριο μπήκαν οι υπογραφές στην διακήρυξη για το νέο φράχτη στον Έβρο. Όπως αναφέρονταν στην σχετική ανακοίνωση το έργο αφορά στην κατασκευή Τεχνητού Εμποδίου και συνοδών έργων κατά μήκος της Ε/Τ Μεθορίου στην περιοχή Ψαθάδες Διδυμοτείχου έως Κορνοφωλιά Σουφλίου στην Π.Ε. Έβρου, προς διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook