Με τρεις αναρτήσεις στο Facebook τρία κορυφαία στελέχη της «Ομπρέλας» του ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν θέση για τα αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα, τονίζοντας πως ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους και κάνοντας αναφορά στο Κράτος Δικαίου...

Τσακαλώτος: «Η εφαρμογή του νόμου θα ισχύει για όλους»

«Απόλυτος σεβασμός του κράτους δικαίου σημαίνει ότι η εφαρμογή του νόμου θα ισχύει για όλους. Και όταν λέμε για όλους, εννοούμε όλους!

Το παραπάνω είναι αυτονόητο όχι μόνο για τους ανθρώπους της αριστεράς και του πνεύματος, αλλά ευτυχώς και για αρκετούς πολιτικούς από όλο το δημοκρατικό φάσμα. Όσοι δεν συμμερίζονται αυτή την πολύ απλή αρχή δεν κατανοούν τι θα πει κράτος δικαίου. Ελπίζω λοιπόν οι νόμοι να ισχύσουν για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς εκδικητικότητα, χωρίς ”ναι μεν, αλλά”. Αυτό επιτάσσει η δημοκρατία», αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Λάμπρου: «Οι ζωές των ανθρώπων μετράνε χωρίς καμία εξαίρεση»

«Οι ζωές των ανθρώπων μετράνε. Και των κρατουμένων ασφαλώς! Όλων, χωρίς καμία εξαίρεση», σημειώνει ο Πάνος Λάμπρου στη δική του ανάρτηση.

Καββαδία: «Στην υπόθεση του Δ. Κουφοντίνα κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αδρανεί»

«Υπάρχουν στιγμές που η σιωπή δεν είναι χρυσός. Και στην υπόθεση της απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αδρανεί. Ούτε να σιωπά. Ένας άνθρωπος (όποιος κι αν είναι αυτός), που δικάστηκε και καταδικάστηκε για τις ειδεχθείς πράξεις του, οδηγείται στον θάνατο. Το κράτος δικαίου καταλύεται. Η ισονομία γίνεται λέξη κενή περιεχομένου. Ο νομικός μας πολιτισμός στιγματίζεται. Και η Δημοκρατία εκπέμπει SOS. Ακούει κανείς; ΥΓ. qui tacet consentire videtur (νομικός όρος του ρωμαϊκού δικαίου): όποιος σιωπά φαίνεται ότι συναινεί» αναφέρει η Αννέτα Καββαδία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook