Ανδρουλάκης: Αν αποτύχω να πάω το ΠΑΣΟΚ παρακάτω, θα θέσω τον εαυτό μου σε διαδικασία αξιολόγησης (video)
Eπίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης ενώ αναφερόμενος στο επιθυμητό εκλογικό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ είπε «ισχυρά διψήφιο ποσοστό».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, έδωσε συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», δίνοντας απαντήσεις για όλα τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.
Ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η θέση του να μην είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός, ούτε ο Μητσοτάκης , ούτε ο Τσίπρας, σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας, τόνισε ότι «αυτός ο τόπος έχει προβλήματα που πρέπει να λύσουμε και τα περισσότερα από αυτά είναι αποτέλεσμα των πολιτικών και των επιλογών που έκαναν Μητσοτάκης και Τσίπρας ως Πρωθυπουργοί».
Συμπλήρωσε δε πως αν υπάρξει αστάθεια, αυτό που θα ευθύνεται είναι αυτός που «βάζει πάνω από όλα την καρέκλα του κι όχι το καλό του τόπου». Κατηγόρησε δε τον κ. Μητσοτάκη ότι παίζει παιχνίδια με την πρώτη Κυριακή των εκλογών πηγαίνοντας από τώρα σε δεύτερες εκλογές, κάτι που είναι αντισυνταγματικό.
«Είμαστε ένα κόμμα που έπαθε και έμαθε, ενώ οι αντίπαλοι μας είναι αμετανόητοι», τόνισε με έμφαση ο κ. Ανδρουλάκης.

Ερωτηθείς για τον εκλογικό πήχη του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για ένα ποσοστό πολύ υψηλότερο από αυτό που είχε στις προηγούμενες εκλογές, αναφέροντας χαρακτηριστικά, «ισχυρά διψήφιο ποσοστό».
Επανερχόμενος στο θέμα του επόμενου Πρωθυπουργού, διευκρίνισε ότι δεν θα τον υποδείξει αυτός, αλλά θα είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής.
Σε ερώτηση αν υπάρχει εσωκομματικό πρόβλημα με τον κ. Λοβέρδο, απάντησε ότι έχει ήδη τοποθετηθεί και παρατήρησε ότι, «όποιος δεν υπηρετεί τους συλλογικούς μας στόχους, απολογείται στα στελέχη της παράταξης».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μερικά από τα βασικά σημεία των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ, στα οποία θα πρέπει να υπάρξει προγραμματική σύγκλιση σε περίπτωση συνεργασιών, όπως: καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας, 120 δόσεις για όλους για χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ, με κούρεμα για τους συνεπείς, ενώ είπε «ναι» στον φράχτη στον Έβρο, με ταυτόχρονη αλλαγή της Συνθήκης του Δουβλίνου.
Σχετικά με τις υποκλοπές είπε ότι «ο Μητσοτάκης και το σύστημα του Μαξίμου ευθύνονται για τις υποκλοπές, αλλά και γιατί αμέσως μετά έστησαν μηχανισμό συγκάλυψης των ευθυνών τους». Παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, για «εργαλειοποίηση της υπόθεσης».
Σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση προοδευτικών δυνάμεων με τη συμμετοχή του κ. Βαρουφάκη, απάντησε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε να συνυπάρξει με κόμματα που τις κρίσιμες στιγμές έσπρωχναν την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκής οικογένειας».
«Ο Μητσοτάκης δεν είναι φιλελεύθερος και ο Τσίπρας δεν είναι εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής Αριατεράς», τόνισε κ. Ανδρουλάκης και εμφανίστηκε υπέρ της απλής αναλογικής ως εκλογικό σύστημα.
«Εμένα ο στόχος μου είναι αυτό που βρήκα να το πάω παρακάτω προσφέροντας στην πατρίδα. Αν δω ότι δεν τα έχω καταφέρει, προφανέστατα θα θέσω τον εαυτό μου σε οποιαδήποτε αξιολόγηση», ολοκλήρωσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΙ-ΚΙΝΑΛ
Ολες οι Ειδήσεις
- Αντερλεχτ – ΠΑΟΚ 3-2: Κατώτερος της περίστασης και… ρέστα Ευρώπης μέσω Μπραν!
- Προσήχθη ο οδηγός του βυτιοφόρου που έκανε την επικίνδυνη προσπέραση – «Αν είχα αυτοκίνητο δεν θα μπορούσα να το αποφύγω», λέει ο μοτοσικλετιστής
- Σάκης Τανιμανίδης – Χριστίνα Μπόμπα: Ταξίδι στο εξωτερικό με τις δίδυμες κόρες τους – «Φέτος πάμε μακριά» -Βίντεο
- Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στη Σίβηρη Χαλκιδικής: Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί – Απεγκλωβισμοί μέσω θαλάσσης – Φόβοι για αναζωπυρώσεις (βίντεο)
- Σίσσυ Χρηστίδου: Ο γιος της έγινε 18 ετών και μας δείχνει πρώτη φορά το πρόσωπό του – «Καλωσήρθες στην ενηλικίωση»
- Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική: Καίγονται σπίτια , εκκενώθηκαν Σίβηρη και Φούρκα (βίντεο)
- Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός του βυτιοφόρου που έκανε επικίνδυνη προσπέραση σε τυφλό σημείο στη Λίμνη Πλαστήρα και λίγο έλειψε να συγκρουστεί με μοτοσικλετιστή
- Στον αέρα το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τη Δούρου, τον Πολάκη και τον Παππά: «Επιστρέφουμε, προχωράμε»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook