Ο φερόμενος ως «εγκέφαλος του σκανδάλου» του Κατάρ Αντόνιο Πανστέρι αφέθηκε ελεύθερος με βραχιoλάκι, ενώ όπως λέγεται υποστηρίζει ότι πάσχει από οξεία κατάθλιψη.

Εκτός φυλακής θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο «μετανοημένος» Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι.
Την ίδια ώρα η Εύα Καϊλή παραμένει κρατούμενη και όπως λέει στο MEGA ο εκ των συνηγόρων της Σπύρος Παππάς, στόχος των βελγικών αρχών είναι να την πιέσουν να ομολογήσει, καθώς αρνείται πεισματικά τις κατηγορίες.

Η βελγική δικαιοσύνη αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημά του Παντσέρι να βγει από τη φυλακή και να παραμείνει υπό περιορισμό στο σπίτι του.

Ο 67χρονος πρώην πολιτικός και καθ’ ομολογίαν «εγκέφαλος» του σκανδάλου του Κατάρ και ο άνθρωπος που φέρεται να ενορχήστρωνε τους χρηματισμούς ευρωβουλευτών, θα βγει με βραχιολάκι, όπως προβλεπόταν και στη συμφωνία που έκανε με τους δικαστές.

Στο σπίτι του Αντόνιο Παντσέρι, λίγες μέρες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου του Κατάρ βρέθηκαν 600.000 ευρώ, ενώ η σύζυγος και η κόρη του απειλήθηκαν με ποινικές διώξεις ως συνεργοί του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντόνιο Παντσέρι είχε υπογράψει «μνημόνιο μεταμέλειας» με την ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου, γεγονός που του επέτρεψε τη διαπραγμάτευση και τη μείωση της ποινής με αντάλλαγμα την παροχή «πλήρων και ειλικρινών πληροφοριών» σχετικά με τα εγκλήματα που διέπραξε ο ίδιος και οι συνεργοί του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντόνιο Παντσέρι φαίνεται πως πάσχει από οξεία κατάθλιψη, κάτι που ίσως έπαιξε ρόλο για τη συμφωνία του με τις Αρχές.

Να υπενθυμίσουμε πως ο σύντροφος της κ. Καϊλή έχει ήδη αποφυλακιστεί με βραχιολάκι από τα τέλη Φεβρουαρίου καθώς συνεργάστηκε με τις Αρχές και «έδωσε» ονόματα.

Στη φυλακή παραμένουν η Εύα Καϊλή και ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα.

Όσοι είχαν δηλώσει συμμετοχή ή μερική συμμετοχή στο σκάνδαλο έχουν ήδη αποφυλακιστεί.

Τι λέει στο MEGA ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή
Από τα βασικά πρόσωπα του σκανδάλου Qatargate είναι και η Ελληνίδα πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή, η οποία παραμένει στις φυλακές του Χάρεν.

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σπύρος Παππάς, μίλησε αποκλειστικά στο MEGA για την υπόθεση Qatargate και την κατηγορούμενη.

«Μετά από τέσσερις μήνες προφυλάκισης και μια έρευνα που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο, η ευρωβουλευτής κ. Καϊλή παραμένει στη φυλακή, αν και συντρέχουν περισσότεροι λόγοι για την αποφυλάκισή της. Επιπλέον, μέχρι στιγμής δεν της έχουν απαγγελθεί τεκμηριωμένες κατηγορίες».

Η πλευρά της Καϊλή επιμένει πως ο λόγος που δεν αποφυλακίζεται είναι επειδή θέλουν να την πιέσουν να ομολογήσει.

Στην αντεπίθεση περνά ο Σβεν Μαρί
Ο Βέλγος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί, δεν κρύβει την οργή του με τη δικαιοσύνη και μάλιστα, λίγη ώρα μετά την απόφαση αποφυλάκισης του Παντσέρι, πέρασε στην αντεπίθεση. Ειδικότερα, άφησε να διαρρεύσει πως την Μεγάλη Πέμπτη (13 Απριλίου), όταν και είναι προγραμματισμένη η νέα ακρόαση της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, ο ίδιος θα είναι όχι μόνο σκληρός στη διαδικασία, αλλά και προκλητικός κατά του δικαστηρίου. Σύμφωνα με τα βελγικά ρεπορτάζ, η υπερασπιστική γραμμή της Εύας Καϊλή, θεωρεί πρόκληση ότι οι Αντόνιο Παντσέρι και Φραντσέσκο Τζόρτζι κατάφεραν να αποφυλακιστούν με «βραχιολάκι», ενώ αντίθετα, οι Εύα Καϊλή και Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος είχε συλληφθεί αργότερα, είναι οι μόνοι που παραμένουν προφυλακισμένοι.

Έτσι, όπως έγινε γνωστό, η νομική πλευρά της Καϊλή θα προσφύγει στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου, μετά και την απόρριψη της έφεσής της στην υπόθεση του σκανδάλου του Κατάρ . «Πήγαμε στον Άρειο Πάγο, γιατί έτσι, πετυχαίνουμε από τους δύο μήνες να πάμε στον ένα μήνα για να έχουμε δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης», δήλωσε σε γραπτή δήλωσή του ο συνήγορος της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook