Την ερχόμενη Πέμπτη 13 Απριλίου θα ζητήσουμε να αποφυλακιστεί η Εύα Καϊλή δήλωσε ο Βέλγος δικηγόρος της Σβεν Μαρί, ο οποίος καταγγέλλει ότι η ευρωβουλευτής δέχεται πιέσεις για να ομολογήσει.

Εξοργισμένος από την απόφαση της βελγικής δικαιοσύνης να αφήσει ελεύθερο με βραχιολάκι τον Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι , τον εγκέφαλο του σκανδάλου του Κατάρ, δηλώνει στον ΣΚΑΪ και στην Έλλη Κασόλη ο Βέλγος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί.

Ο έμπειρος δικηγόρος καταγγέλλει ότι η Εύα Καϊλή δέχεται πιέσεις και αποκαλύπτει ότι την επόμενη Πέμπτη, οπότε είναι προγραμματισμένη η ακρόαση της Ελληνίδας πρώην αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου, θα ζητήσει από τους Βέλγους δικαστές να αφήσουν ελεύθερη την πελάτισσά του, όπως έγινε και με όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του σκανδάλου του Κατάρ.

«To πιο εξοργιστικό, αηδιαστικό και απίστευτο πράγμα είναι ότι ο κύριος Παντσέρι είναι εκτός φυλακής γιατί, ελπίζω να κάθεστε, έχει κατάθλιψη. Και είπε επίσης πως έχει πρόβλημα και με τα μάτια του. Όντως και θα είμαι σκληρός τώρα. Εχω πρόβλημα με τη μέση μου, έχω πρόβλημα με τα πάντα. Αυτός δεν μπορεί να είναι λόγος», δήλωσε ο Βέλγος δικηγόρος.

Τόνισε δε πως θα είναι πολύ σκληρός και προκλητικός απέναντι στους δικαστές, διότι είναι απογοητευμένος από τον τρόπο που κινήθηκαν οι βελγικές αρχές.

«Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του κ. Παντσέρι, πολύ αμφιβάλλω για το αν λέει την πραγματικότητα και όλη την αλήθεια για όλους. Κατάφερα την περασμένη εβδομάδα να δω όλες τις βιντεοσκοπημένες ανακρίσεις του κ. Παντσέρι. Σίγουρα στο τέλος του χρόνου λέει ότι η κ. Ευα Καϊλή έχει διαφθαρεί», προσθέτει και καταγγέλει πιέσεις προς την Ελληνίδα ευρωβουλευτή:

«Η κ. Καϊλή έχει ανακριθεί περισσότερες από 20 ώρες τις τελευταίες δύο εβδομάδες από την αστυνομία. Ήταν σε θέση να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις. Δεν τους άρεσει αυτό. Γιατί; Γιατί αυτές δεν είναι οι απαντήσεις που θέλουν. Και έτσι αυτό σημαίνει ότι το ένταλμα σύλληψης κατά της κ. Καϊλή δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ένταλμα σύλληψης υπό πίεση. Ποια είναι η πίεση; Ότι δεν βγαίνεις από τη φυλακή αν δεν ομολογήσεις».

Τη Μεγάλη Πέμπτη, στις 13 Απριλίου, η Εύα Καϊλή θα βρεθεί ξανά ενώπιον του προανακριτικού συμβουλίου και θα ζητήσει να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Όπως λέει αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ ο Βέλγος δικηγόρος της, είναι προετοιμασμένοι και αισιόδοξοι.

-Είστε αισιόδοξος;
-Ναι βεβαίως είμαι. Είναι αδύνατο να μην αφεθεί ελεύθερη όταν ακούω ότι όλοι οι άλλοι είναι έξω. Όχι!

-Έχετε μιλήσει με την κ. Καιλή; Πως είναι τώρα;
-Είναι όπως όταν κάποιος είναι φυλακισμένος. Είναι σαν κάποιον που φωνάζει για την αθωότητα του.

Η αποφυλάκιση του Παντσέρι με ηλεκτρονικό βιαχιολάκι, αναμένεται στο τέλος αυτής της εβδομάδας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook