Σαν βόμβα έσκασε η είδηση της παραίτησης του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου πριν από λίγο.

Η παραίτηση του Χρήστου Τζανερίκου από το δικαστικό σώμα έρχεται μετά την δημόσια τοποθέτηση του για το θέμα της τροπολογίας Κασιδιάρη και τις επικρίσεις που δέχτηκε για λόγους ευθυξίας και προσωπικής αξιοπρέπειας.

Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος, επρόκειτο να προεδρεύσει του Α1 Τμήματος που θα κρίνει τη νομιμότητα συμμετοχής στις εκλογές, όλων των κομμάτων, και του κόμματος Έλληνες που έχει ιδρύσει ο Ηλίας Κασιδιάρης, προέβη στην  παραίτηση μετά τις αντιδράσεις καθώς δημόσια υποστήριξε ότι η επίμαχη τροπολογία αποτελεί  ευθεία παρέμβση στη λειτουργία του δικαστηρίου.

Αναλυτικότερα, ο Χρήστος Τζανερίκος χαρακτήρισε με δήλωση του την τροπολογία της κυβέρνησης που ανέθετε στην Ολομέλεια των δικαστών του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου (και όχι στην 5μελή σύνθεση όπως γίνεται μέχρι σήμερα) την κρίση για το κόμμα Κασιδιάρη – όπως και για τα άλλα κόμματα- ως πρωτοφανή παρέμβαση στο έργο του ανωτάτου δικαστηρίου, ενώ ανέφερε ότι η εν λόγω τροπολογία  ήταν ένδειξη δυσπιστίας και έλλειψης εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του.

Η δημόσια δήλωση του ανώτατου δικαστή προκάλεσε την άμεση απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη ο οποίος τόνισε ότι στα δημοκρατικά πολιτεύματα νομοθετεί η Βουλή και όχι κάθε δικαστής. Επίσης ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Με τη δήλωση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου διαφώνησαν και συνταγματολόγοι οι οποίοι έκαναν λόγο για πρωτοφανή, επιθετική και απροσδόκητη παρέμβαση εκ μέρους του ανώτατου δικαστή για τον οποίον είπαν ότι πλέον πρέπει να ζητήσει την αυτοεξαίρεση του από την υπόθεση.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου που παρέλαβε την παραίτηση του αντιπροέδρου θα την κρατήσει καθώς υπάρχει από τον νόμο προθεσμία ενός μηνός αν ο παραιτηθείς ανώτατος δικαστικός θελήσει να ανακαλέσει.
Σημειώνεται ότι στο τέλος Ιουνίου ο Χρήστος Τζανερίκος επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook