Στη γενέτειρά του, την Ίμβρο, περνάει τις μέρες του Πάσχα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο MEGA.

Ο Παναγιότατος τέλεσε τη λειτουργία της Aποκαθήλωσης του Κυρίου με τους λίγους Έλληνες που έχουν απομείνει στο νησί, μέσα σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα.

Το MEGA στην Ίμβρο
Ο παλμός της ορθοδοξίας σήμερα χτυπάει στην Ίμβρο, στο πολύπαθο νησί που προσεύχεται, φωτίζει και παρηγορεί.

Την εβδομάδα των παθών ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επέλεξε να βρεθεί στη γενέτειρά του. Εκεί, μίλησε αποκλειστικά στο MEGA.

«Κάθε φορά που έρχομαι στην Ίμβρο συγκινούμαι και χαίρομαι, αλλά όλως ιδιαιτέρως αυτές τις μέρες των Παθών του Κυρίου, θυμόμαστε και τα πάθη της Ίμβρου συναφώς και προσδοκούμε Ανάσταση. Χρόνια πολλά».
Συγκινημένος, στο νησί του συνομίλησε με πιστούς κάθε ηλικίας, ηλικιωμένους αλλά και μικρά παιδιά.

Ο ΥΠΕΞ στην Ίμβρο
Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, στην Ίμβρο βρέθηκε σήμερα και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο ΥΠΕΞ, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, επισκέφτηκαν τα ελληνικά σχολεία που επαναλειτουργούν στο νησί στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι, μετά από 40 χρόνια και τα οποία φιλοξενούν 56 παιδιά.

Ο Νίκος Δένδιας βρέθηκε στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ίμβρου, συνάντησε ομογενειακούς φορείς και ομογενείς, ενώ προσκύνησε συγκινημένος στην Ιερά Μητρόπολη Ίμβρου και Τενέδου.

Το βράδυ, οι δυο τους θα βρεθούν στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Αγριδίων, το υψηλότερο ελληνικό χωριό του νησιού, όπου θα χοροστατήσει Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου και στην περιφορά του Επιταφίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook