Η εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, μίλησε στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο για την υπόθεση που αφορά την καταγγελία για κακοποίηση κατά του Αλέξη Γεωργούλη αλλά και για τις εκλογές του Μαΐου.

Πολιτικές διαστάσεις παίρνει η παραίτηση του Αλέξη Γεωργούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και το αίτημα άρσης ασυλίας του μετά από καταγγελία για βιασμό και ξυλοδαρμό σε βάρος του από πρώην υπάλληλο της Ευρωβουλής,
Το περιστατικό συνέβη πριν τρία χρόνια με τη γυναίκα πλέον να είναι υπάλληλος της νομικής υπηρεσίας της ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Η εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, μίλησε για την υπόθεση στο LIVE NEWS, λέγοντας πως είχαν την πληροφορία, η οποία όμως, κυκλοφορούσε σαν φήμη και εκείνοι την έλεγξαν.

«Είναι όχι μόνο δυσάρεστο αλλά και σοκαριστικό, μας έχει σοκάρει όλους και ιδιαίτερα τις γυναίκες. Η ιστορία ξεκινά λίγο νωρίτερα. Επί της ουσίας χθες μάθαμε για την καταγγελία και αντιδράσαμε γρήγορα. Για εμάς ήταν αυτονόητο καθώς αφορούσε θέματα τα οποία είναι βαριά ριζωμένα μέσα μας. Από την στιγμή, που έγινε η καταγγελία και το έμαθε ο κ. Τσίπρας τότε αντέδρασε αμέσως. Υπήρξε μία γενική φήμη για κακή συμπεριφορά από τον Αλέξη Γεωργούλη. Όταν έπεσε στην αντίληψή μας, τότε το ψάξαμε. Ζητήσαμε από τον κ. Γεωργούλη εξηγήσεις και το αρνήθηκε κατηγορηματικά. Αυτό συνέβη το 2022 και μάλιστα είπε πως η καταγγελία αφορά φήμες και μάλιστα ένιωσε προσβεβλημένος», είπε αρχικά.

«Πήγαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Κοινοβουλίου και δεν βγάλαμε κάτι καθώς οι διαδικασίες αυτές καλύπτονται από το απόρρητο. Με αυτά τα ζητήματα δεν παίζουμε στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπήρχε κάποια καταγγελία τότε. Όταν η φήμη έγινε καταγγελία, τότε έφυγε και ο κ. Γεωργούλης από το κόμμα. Εάν είχε κληθεί να καταθέσει ο κ. Γεωργούλης, τότε θα ήταν γνωστό και στο Κοινοβούλιο. Και στο Κοινοβούλιο έφτασε μόλις, χθες η απόφαση», πρόσθεσε.

«Δεν διέρρευσαν τα στοιχεία της γυναίκας από εμάς»
Αναφορικά με τις κατηγορίες πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που διέρρευσε τα στοιχεία της γυναίκας που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη, η Πόπη Τσαπανίδου είπε πως αυτό είναι ψέμα.

«Δεν διέρρευσαν τα στοιχεία της γυναίκας από εμάς. Αν είναι δυνατόν. Αντιθέτως! Ο κ. Γεωργούλης πέρα από τις εξηγήσεις που έχει να δώσει στο δικαστήριο, θα πρέπει να δώσει και εξηγήσεις στον κόσμο που τον ψήφισε. Ζητήσαμε την έδρα του πίσω χθες. Δεν έχει απαντήσει ακόμα».

«Όταν κάποιος ψηφίζει ένα κόμμα, τότε θέλει τον αρχηγό πρωθυπουργό»
Η Πόπη Τσαπανίδου μίλησε όμως, και για τις επερχόμενες εκλογές, αλλά και την συμμετοχή ή μη του Γιάνη Βαρουφάκη σε κόμμα συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει πει πως θέλει να μία προοδευτική κυβέρνηση. Όποιος θελήσει μπορεί να κάτσει στο τραπέζι με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ανοιχτό και να συμμετάσχει στην κυβέρνηση. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει μία πολιτική σύγκληση. Όταν κάποιος ψηφίζει ένα κόμμα, τότε θέλει τον αρχηγό πρωθυπουργό, δεν γίνεται να μπει ένα τρίτο κόμμα. Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις μας έχουν φτάσει εδώ που είμαστε. Εάν υπάρχουν πολίτες που θέλουν να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να καταλάβουν πως πρέπει να είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ».

Η κ. Τσαπανίδου είπε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την σκυτάλη στον κ. Μητσοτάκη είχε καταφέρει να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και να αφήσει απόθεμα 37 εκ. αλλά οι συνθήκες ήταν δύσκολες και ο κόσμος αναγκάστηκε να σηκώσει βάρη.

«Δεν είναι επιδόματα αυτά που δίνει η κυβέρνηση. Πληρώνουμε τα πάντα πανάκριβα και μας επιστρέφει ψίχουλα. Να θυμίσουμε πως ο κ. Μητσοτάκης κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για επιδοματική πολιτική».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook