Διαστάσεις χιονοστιβάδας προσλαμβάνει η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη που έχει ζητηθεί η άρση της ασυλίας του για βιασμό και ξυλοδαρμό της Ελένης Χρονοπούλου.

Η Ελληνίδα δικηγόρος , που εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ελένη Χρονοπούλου βγήκε χτές δημόσια και μίλησε για το βιασμό και τις σωματικές βλάβες που καταγγέλλει ότι υπέστη από τον Αλέξη Γεωργούλη , ενώ λίγο αργότερα οι δικηγόροι του ευρωβουλευτή δήλωναν ότι αντικρούει τις κατηγορίες και δηλώνει αθώος.

Ωστόσο τις τελευταίες ώρες εντείνονται οι φήμες ότι ό Αλέξης Γεωργούλης θα κληθεί να λογοδοτήσει για άλλες δύο υποθέσεις κακοποίησης. Πρόκειται για πληροφορίες που αφορούν σε μια γυναίκα που είχε εργαστεί ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο γτου στις Βρυξέλλες και έναν άνδρα, επίσης πρώην συνεργάτη του

Σύμφωνα με το protothema.gr, πρόκειται για μια γυναίκα που έχει απευθυνθεί ήδη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάνοντας λόγο για περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης και η οποία έχει και ιατροδικαστική έκθεση και για έναν άνδρα, πρώην συνεργάτη του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος κάνει λόγο για κακές εργασιακές συνθήκες κατά την περίοδο που δούλεψε στο γραφείο του ευρωβουλευτή.

Η δεύτερη γυναίκα -μετά την Ελένη Χρονοπούλου- φέρεται να είναι από τη Θεσσαλονίκη και να εργάστηκε για ένα διάστημα ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη. Η καταγγελία της αφορά σε κακοποίηση και ξυλοδαρμό και φέρεται έτοιμη να καταγγείλει τον ευρωβουλευτή, ενώ έχει και ιατρικές γνωματεύσεις, που αναφέρονται στην κακοποίησή της.

Τις αναφορές για τις δύο νέες καταγγελίες σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη επιβεβαιώνει η κινηματική ομάδα υπέρ των γυναικείων δικαιωμάτων «Υπέροχες Γυναίκες». Αν και αντιμετωπίζεται με κάθε επιφύλαξη, στη σελίδα της ομάδας στο Instagram αναφέρεται ρητώς ότι «την τελευταία ώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχει και δεύτερη καταγγελία, καθώς στους διαδρόμους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κυκλοφορεί η πληροφορία ότι προ διετίας μια ασκούμενη στο Ευρωκοινοβούλιο από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε πως είχε βγει για ποτό με τον Αλέξη Γεωργούλη και την επομένη βρέθηκε κακοποιημένη σωματικά, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

» Είναι για ακόμα μια φορά τρομακτικό πώς τα φερόμενα θύματα στοχοποιούνται πάντα πολύ περισσότερο από τους φερόμενους θύτες, και πώς η κακοποίηση μιας γυναίκας δεν σταματάει εκεί, αλλά συνεχίζει με το δεύτερο κύμα του τραύματος που φέρνει μαζί του η ενοχοποίησή της! Μια καταγγελία κακοποίησης γίνεται πολιτικό παιχνίδι τις τελευταίες ώρες και κανένας δεν αναρωτιέται, τρία χρόνια τώρα που έχει γίνει η καταγγελία, πώς αυτός ο άνθρωπος μας εκπροσωπεί ως χώρα στην Ευρώπη! #yperoxesgynaikes».

Στο θέμα των ενδεχόμενων νέων καταγγελιών αναφέρθηκε χτές και το ρεπορτάζ του LiveNews του MEGΑ

Δημητρακόπουλος: Είναι βέβαιο ότι ο Γεωργούλης είχε ενημερωθεί για την καταγγελία – Τι λέει για τις προβλεπόμενες ποινές

Νωρίτερα σήμερα το πρωί ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη και για τις καταγγελίες εις βάρος του ηθοποιού και ευρωβουλευτή.

«Οι κατηγορίες μετά την ανακοίνωση της καταγγέλλουσας, οι βέλγικες διατάξεις του ποινικού νόμου για βιασμό δεν διαφέρουν πολύ με τον ελληνικό. Η προβλεπόμενη ποινή ήταν 5-10 χρόνια κάθειρξη, το 2022 έγινε 10-15χρόνια. Βιασμός στον βελγικό κώδικα περιγράφεται η μη συναίνεση», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος για τις επαπειλούμενες ποινές που μπορεί να αντιμετωπίσει ο Αλέξης Γεωργούλης αν η υπόθεση φτάσει σε δίκη.

Για την μεγάλη καθυστέρηση
«Η αλήθεια είναι ότι η καταγγελία έγινε το 2020, πέρασαν 3 χρόνια και μέσα σε αυτό το διάστημα προφανώς οι ανακριτικές αρχές διερευνούσαν τις κατηγορίες ώστε να μπορέσουν να τεκμηριωθούν. Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι εισάγεται προς εκδίκαση στο δικαστήριο μία υπόθεση όταν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις και τεκμηριωμένες. Τώρα γιατί πέρασαν 3 χρόνια σε αυτή την υπόθεση ενώ από τη δημόσια ανακοίνωση της καταγγέλλουσας, είχε την καταγγελία της και είχε πάει και σε ιατροδικαστή, δεν μπορώ να το εξηγήσω», ανέφερε αρχικά.

Για το ενδεχόμενο προφυλάκισης

«Όσον αφορά στο βελγικό σύστημα, είναι ένα σύστημα που ζητάει ομολογίες. Είναι ένα δίκαιο ομολογιών. Εάν ο καταγγελλόμενος είναι αρνητικός θα περάσει δύσκολα, γιατί αυτό το σύστημα επιβραβεύει τους ομολογούντες. Ειλικρινά δεν θα μπορούσα να διακονώ την δικηγορία στις Βρυξέλλες εάν το μόνο μου μέλημα ήταν να πείσω τον ή την εντολέα μου να δηλώσει ενοχή, όταν η θέση τους είναι ότι δεν έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα. Μου φαίνεται αδιανόητη η χρονική διάρκεια όταν για υποθέσεις όπως της κ. Καϊλή η βελγική δικαιοσύνη κίνησε διαδικασίες σε 6 μήνες», συμπλήρωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Δεν θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί ο κ. Γεωργούλης για την έρευνα αυτά τα τρία χρόνια;

«Είναι πέρα για πέρα βέβαιο ότι είχε ενημερωθεί. Δεν θα ήθελα να αμφισβητήσω τους συναδέλφους. Άλλη μια δυσκολία που υπάρχει στη βελγική δικονομία είναι ότι τα στοιχεία της δικογραφίας τα δίνουν οι αρχές με το σταγονόμετρο. Δύο μέρες πριν την ακρόαση θα δώσουν τα στοιχεία, πολλές φορές μία μέρα, άλλες φορές επιλεκτικά. Τα δικαιώματα ενός κατηγορουμένου δεν κατοχυρώνονται στην πράξη στις βελγικές αρχές. Η προφυλάκιση είναι ένα μέτρο το οποίο με ευκολία το επιβάλλουν οι βελγικές αρχές εάν δεν έχει ομολογήσει ο κατηγορούμενος. Εάν έχει ομολογήσει μπορεί να την γλιτώσει», σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook