Στη δίνη πολλαπλών καταγγελιών φέρεται πως βρίσκεται ο ευρωβουλευτής, εν μέσω του σάλου που ξέσπασε από την μήνυση της Ελένης Χρονοπούλου για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Σειρά από καταγγελίες για τον Αλέξη Γεωργούλη, με σοβαρότερη αυτή που έκανε επωνύμως η Ελένη Χρονοπούλου, αντιμετωπίζει ο ηθοποιός και ευρωβουλευτής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, οι δύο καταγγελίες αφορούν σε εργασιακό εκφοβισμό συνεργατών του Αλέξη Γεωργούλη, εκ των οποίων η μία έχει γίνει από άνδρα. Η άλλη καταγγελία αφορά ασκούμενη στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη που υποστηρίζει πως υπέστη βία από τον ευρωβουλευτή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής «Το Πρωινό», μια νεαρή εργαζόμενη στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη έκανε καταγγελία για εργασιακό εκφοβισμό.

Η αναφορά έγινε το 2020 για ενόχληση στον εργασιακό χώρο και ακολούθησε εσωτερικός έλεγχος για την υπόθεση, όμως δεν βρέθηκαν στοιχεία και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Η άλλη καταγγελία αφορά έναν άνδρα, μόνιμο υπάλληλο στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη. Ο συνεργάτης του ευρωβουλευτή έκανε αναφορά το 2019 για ενόχληση στον εργασιακό χώρο, ωστόσο και πάλι έγινε έλεγχος, όμως δεν βρέθηκαν στοιχεία και μπήκε η υπόθεση στο αρχείο.

Τέλος, ασκούμενη στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη έκανε αναφορά για βία και ξυλοδαρμό, μετά από έξοδο για ποτό με τον ηθοποιό και ευρωβουλευτή, όμως ακόμη, σύμφωνα πάντοτε με την εκπομπή «Το Πρωινό» δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία. Ωστόσο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η ασκούμενη δικηγόρος φαίνεται να είναι σε επικοινωνία με δικηγόρο για την υπόθεσή της.

Η τέταρτη καταγγελία είναι αυτή της Ελένης Χρονοπούλου, η οποία κατήγγειλε επώνυμα τον Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και ξυλοδαρμό, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή ένας εκ των συνηγόρων της.

Εκτός Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο Αλέξης Γεωργούλης
Ύστερα από την εισήγηση της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε να θέσει εκτός τον Αλέξη Γεωργούλη.

Η απόφαση έχει άμεση ισχύ και έρχεται μετά τις πληροφορίες για καταγγελίες που σχετίζονται με ποινικά αδικήματα και το αίτημα των βελγικών αρχών να αρθεί η ασυλία του λόγω της ιδιότητας του ευρωβουλευτή, όπως ανακοίνωσε χθες η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

«Η Αριστερά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε ότι ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης δεν θα είναι πλέον μέλος της ομάδας με άμεση ισχύ μετά από πληροφορίες που ελήφθησαν για καταγγελίες για ποινικά αδικήματα και το αίτημα των βελγικών αρχών να άρουν την ασυλία του, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μέτσολα.

Η απόφαση λήφθηκε με κοινή συμφωνία μεταξύ του Αλέξη Γεωργούλη και της Αριστεράς, σύμφωνα με την πρόταση της ελληνικής αντιπροσωπείας, και θα παραμείνει σε ισχύ εν αναμονή της επίλυσης της υπόθεσης», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και προσθέτει: «Η Αριστερά παίρνει τις κατηγορίες εξαιρετικά σοβαρά και δεσμεύεται να αποτρέψει και να εξαλείψει κάθε μορφή βίας και παρενόχλησης. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των επιζώντων της βίας λόγω φύλου. Η Αριστερά θεωρεί απαράδεκτη την αποκάλυψη των προσωπικών στοιχείων του καταγγέλλοντα στα ΜΜΕ».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook