Νίκος Παππάς: Το «πόρισμα Μητσοτάκη» για τα Τέμπη ξεσκεπάζει τη συγκάλυψη Μητσοτάκη
Το πόρισμα «αναδεικνύει τις ευθύνες των Μητσοτάκη και Καραμανλή και ξεσκεπάζει την επιχείρηση συγκάλυψης» υποστηρίζει ο τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς.
Πολλαπλά εκτεθειμένη χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς αναφορικά με το πόρισμα για το δυστύχημα των Τεμπών το οποίο όπως σημειώνει ο ίδιος «παρήγγειλε» η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υπογραμμίζει ότι το πόρισμα «αναδεικνύει τις ευθύνες των Μητσοτάκη και Καραμανλή και ξεσκεπάζει την επιχείρηση συγκάλυψης» υπογραμμίζοντας ότι με βάση το πόρισμα:
«Η τηλεδιοίκηση στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη δεν λειτουργούσε από τον Ιούλιο του 2019.
Στη Λάρισα λειτουργούσε τοπικός πίνακας χειρισμού και όχι τηλεδιοίκηση, όπως επέμενε ο κ. Γεραπετρίτης, ενώ ο σταθμάρχης «έβλεπε» το τρένο μόνο για 2,8 χλμ από την έξοδο της Λάρισας και όχι για 12 χλμ που έλεγε η κυβέρνηση.
» Το σύστημα ETCS, που δεν ολοκληρώθηκε με ευθύνη Καραμανλή, θα μπορούσε να έχει αποτρέψει τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.
» Η εκπαίδευση του μοιραίου σταθμάρχη ήταν ελλιπής και ανεπαρκής, ενώ η μετάταξή του κακώς έγινε»
Καταλήγοντας, ο τομεάρχης υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι μετά και τις σημερινές εξελίξεις ο πρωθυπουργός «δεν μπορεί να συνεχίζει τη συγκάλυψη. Οι ευθύνες του είναι βαρύτατες».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ν. Παππά:
«Ακόμα και το πόρισμα που «παρήγγειλε» η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το δυστύχημα των Τεμπών την εκθέτει πολλαπλά.
Αναδεικνύει τις ευθύνες των Μητσοτάκη και Καραμανλή και ξεσκεπάζει την επιχείρηση συγκάλυψης.
Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι:
• Η τηλεδιοίκηση στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη δεν λειτουργούσε από τον Ιούλιο του 2019.
• Στη Λάρισα λειτουργούσε τοπικός πίνακας χειρισμού και όχι τηλεδιοίκηση, όπως επέμενε ο κ. Γεραπετρίτης, ενώ ο σταθμάρχης “έβλεπε” το τρένο μόνο για 2,8 χλμ από την έξοδο της Λάρισας και όχι για 12 χλμ που έλεγε η κυβέρνηση.
• Το σύστημα ETCS, που δεν ολοκληρώθηκε με ευθύνη Καραμανλή, θα μπορούσε να έχει αποτρέψει τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.
• Η εκπαίδευση του μοιραίου σταθμάρχη ήταν ελλιπής και ανεπαρκής, ενώ η μετάταξή του κακώς έγινε.
Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεχίζει τη συγκάλυψη. Οι ευθύνες του είναι βαρύτατες».
Ολες οι Ειδήσεις
- Αντερλεχτ – ΠΑΟΚ 3-2: Κατώτερος της περίστασης και… ρέστα Ευρώπης μέσω Μπραν!
- Προσήχθη ο οδηγός του βυτιοφόρου που έκανε την επικίνδυνη προσπέραση – «Αν είχα αυτοκίνητο δεν θα μπορούσα να το αποφύγω», λέει ο μοτοσικλετιστής
- Σάκης Τανιμανίδης – Χριστίνα Μπόμπα: Ταξίδι στο εξωτερικό με τις δίδυμες κόρες τους – «Φέτος πάμε μακριά» -Βίντεο
- Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στη Σίβηρη Χαλκιδικής: Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί – Απεγκλωβισμοί μέσω θαλάσσης – Φόβοι για αναζωπυρώσεις (βίντεο)
- Σίσσυ Χρηστίδου: Ο γιος της έγινε 18 ετών και μας δείχνει πρώτη φορά το πρόσωπό του – «Καλωσήρθες στην ενηλικίωση»
- Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική: Καίγονται σπίτια , εκκενώθηκαν Σίβηρη και Φούρκα (βίντεο)
- Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός του βυτιοφόρου που έκανε επικίνδυνη προσπέραση σε τυφλό σημείο στη Λίμνη Πλαστήρα και λίγο έλειψε να συγκρουστεί με μοτοσικλετιστή
- Στον αέρα το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τη Δούρου, τον Πολάκη και τον Παππά: «Επιστρέφουμε, προχωράμε»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook