Η βελγίδα δικηγόρος του Έλληνα ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη αποκάλυψε ότι η υπόθεση του έγινε γνωστή, στις αρχές Απριλίου και όχι τη Μεγάλη Παρασκευή, όπως είχε γίνει γνωστό από την πλευρά του.

Την υπεράσπιση του Αλέξη Γεωργούλη ενώπιον των βελγικών Αρχών έχουν αναλάβει οι δύο Βέλγοι δικηγόροι, η Olivia Venet και ο Cedric Vergauwe.

Η Olivia Venet μίλησε σήμερα για πρώτη φορά για την υπόθεση του Έλληνα ευρωβουλευτή, τον οποίο η Ελένη Χρονοπούλου, δικηγόρος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έχει καταγγείλει για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Όπως είπε, η πλευρά του Αλέξη Γεωργούλη ενημερώθηκε στις αρχές Απριλίου για το αίτημα άρσης της ασυλίας του, μετά τις καταγγελίες της Ελένης Χρονοπούλου, ωστόσο κάνει γνωστό ότι δεν έχει λάβει αντίγραφα της δικογραφίας.
Η Olivia Venet υπογραμμίζει ότι ο Έλληνας ευρωβουλευτής αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

«Στις αρχές Απριλίου του 2023, ο Αλέξης Γεωργούλης έμαθε έκπληκτος, με αφορμή την αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, ότι η κυρία Χρονοπούλου είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του κατηγορώντας τον για ασελγείς πράξεις που φέρεται να έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2020 στις Βρυξέλλες. Οι ισχυρισμοί αυτοί αμφισβητούνται επισήμως. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες της κ. Χρονοπούλου από κάθε άποψη» σημειώνει.

Παράλληλα, η δικηγόρος του Έλληνα ευρωβουλευτή υπογραμμίζει ότι ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή.

«Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές για την αποκατάσταση της αλήθειας. Μέσω των δικηγόρων του, ζήτησε να ακουστεί από τις ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες αυτές. Αναμένει αυτή την κλήση, παραμένει στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό» προσθέτει η δικηγόρος.

Η καθυστέρηση
Παράλληλα, η δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη σημειώνει την καθυστέρηση στην αντίδραση των βελγικών Αρχών και το γεγονός ότι οι διαδικασίες δρομολογήθηκαν λίγο πριν τις εκλογές στην Ελλάδα.
«Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή αυτής της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα» σημειώνει.

Δεν έχουν λάβει τη δικογραφία
Τέλος, η Olivia Venet αναφέρει ότι η πλευρά του Αλέξη Γεωργούλη δεν έχει λάβει γνώση των όσων έχει πει στη δικαιοσύνη η καταγγέλλουσα.

«Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει την αποκάλυψη του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας στο κοινό» τονίζει και συμπληρώνει πως «ο κ. Γεωργούλης και ο συνήγορός του δεν είχαν πρόσβαση στο φάκελο και δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το στάδιο», κατέληξε στην ανακοίνωση της η βελγίδα δικηγόρος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook