Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου γοα την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για τις 21 Μαΐου, εκκινώντας και τυπικά την προεκλογική περίοδο.

Μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, για τις εκλογές το οποίο θα θυροκολληθεί το απόγευμα στο Κοινοβούλιο.

Δείτε Live αυτή την ώρα τη συνάντηση Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου

Λίγο μετά τη αναχώρηση του από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει μήνυμα στους πολίτες, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους προχωρά στην προκήρυξη των εκλογών. Δεδομένου ότι η τετραετία δεν έχει εξαντληθεί πλήρως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξηγήσει τον εθνικό λόγο, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, βάση του οποίου προκηρύσσονται οι εκλογές θα στηθούν οι κάλπες στις 21 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα προτάξει την οικονομία και την ανάγκη ύπαρξης ενός σταθερού πολιτικού περιβάλλοντος για την επίτευξη του στόχου ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας εντός των επόμενων μηνών. Ο πρωθυπουργός θα τονίσει ότι πρέπει να λήξει η πολιτική εκκρεμότητα το συντομότερο δυνατό, ώστε η χώρα να επιτύχει ένα ορόσημο για την οικονομική της ανάπτυξη και ευημερία.

Στα Χανιά το απόγευμα ο πρωθυπουργός

Το απόγευμα ο Κυριάκος  Μητσοτάκης θα μεταβεί στα Χανιά όπου θα μιλήσει στην πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση στο Παλιό Λιμάνι, εγκαινιάζοντας από την ιδιαίτερη πατρίδα του την επίσημη προεκλογική περίοδο. Θα έχει προηγηθεί επίσκεψη στο πρώην Στρατόπεδο «Ταξίαρχου Δημητρίου Μαρκόπουλου» το οποίο παραχωρείται στο Δήμο Χανίων προς αξιοποίηση. Την Κυριακή ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει την περιοδεία στην Κρήτη με επίσκεψη στο Ρεθύμνου, ενώ θα παραστεί στην εκδήλωση της υπογραφής της σύμβασης του έργου ΣΔΙΤ για το τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη του ΒΟΑΚ, που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook