Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Να πάμε σε εκλογές με γόνιμη αντιπαράθεση και μακριά από τοξικότητα
Ο πρωθυπουργός ζήτησε τη διάλυση της Βουλής από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να προκηρυχθούν επίσημα οι εκλογές στις 21 Μαίου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέδωσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας την πράξη του υπουργικού συμβουλίου για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών σύμφωνα με το άρθρο 41 του Συντάγματος
Ο πρωθυπουργός ζήτησε τη διάλυση της Βουλής από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να προκηρυχθούν επίσημα οι εκλογές στις 21 Μαίου Στη συνέχεια το σχετικό προεδρικό διάταγμα θα θυροκολληθεί και αμέσως μετά ξεκινά επίσημα η προεκλογική περίοδος.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε όπως είπε «γόνιμη αντιπαράθεση επιχειρημάτων μακριά από τοξικότητες» και κάλεσε τους νέους που ψηφίζουν για πρώτη φορά «να συμμετέχουν στις αποφάσεις για το μέλλον τους»
Αναλυτικά η δήλωση του:
«Καλημέρα. Κυρία πρόεδρε έχω τη χαρά να σας παραδώσω τη πράξη υπουργικού συμβουλίου με την οποία εισηγούμαστε διάλυση Βουλής και προκήρυξη εκλογών στις 21 Μαΐου, σε τέσσερις εβδομάδες από τώρα, καθώς αυτό επιτάσσει το άρθρο 41 και επί της ουσίας η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει την τετραετή θητεία της. Οι εκλογές αποτελούν γιορτή της δημοκρατίας, πρέπει να υπάρξει μια γόνιμη αντιπαράθεση επιχειρημάτων ώστε οι πολίτες να κρίνουν με νηφαλιότητα μακριά από τοξικότητες και ακραίες συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν στο γενικότερο κλίμα και δεν είναι εναρμονισμένες με την κοινωνία. Η προεκλογική περίοδος να γίνει εφαλτήριο για μέγιστη συμμετοχή. Ειδικά η νέα γενιά και τα παιδιά που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, η συμμετοχή στις εκλογές είναι ένα στοίχημα για όλους μας και πρέπει να συμμετέχουν στις αποφάσεις για το δικό τους μέλλον παρά να επιλέξουν τη αποχή. Το διάταγμα για διάλυση της Βουλής θα θυροκολληθεί σήμερα το απόγευμα» είπε ο πρωθυπουργός.
Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε τον φάκελο με τις υπογραφές του υπουργικού συμβουλίου και ευχήθηκε «να έχουμε μια ήρεμη και γόνιμη προεκλογική περίοδο».
Ολες οι Ειδήσεις
- Φερεντσβάρος – Παναθηναϊκός 1-1: Ο «κεραυνός» του Ζαρουρί κλείδωσε την πρόκριση!
- Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 16 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Στο 50% η δημοτικότητα της Καρυστιανού
- H Λένα Διβάνη κατακεραυνώνει την Μαρία Καρυστιανού: Πριν καλά καλά βγείτε στο κλαρί χρησιμοποιήσατε την δημοκρατική βιτρίνα που καλύπτει ακροδεξιές ιδέες
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Ναι» στη συμμετοχή 13 χωρών της ΕΕ στο Συμβούλιο Ειρήνης, αλλά μόνο για τη Γάζα (βίντεο)
- ΠΑΟΚ – Ρεάλ Μπέτις 2-0: Αγκάλιασε την πρόκριση στην «καυτή» Τούμπα με Ζίβκοβιτς και Γιακουμάκη
- Σκληρή κριτική Ζελένσκι στην Ευρώπη μετά τη συνάντησή του με Τραμπ – «Σχεδόν έτοιμα» τα έγγραφα για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, είπε
- Δημήτρης Αλεξάνδρου: Η αντίδραση του για τη Ρία Ελληνίδου – «Τυχερός αυτός που τη θαυμάζει» – Βίντεο
- Δημήτρης Αλεξάνδρου: «Είναι δύσκολες οι μέρες που δεν είμαι με το παιδί μου» (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook