Αναταραχή επικρατεί στο κόμμα της Ελληνικής Λύσης μετά από ανώνυμα δημοσιεύματα περί «αποστασίας» και για «μαύρες σακούλες»

Αιχμές για τρείς βουλευτές να αποστατήσουν και να προσχωρήσουν στη ΝΔ μετά την εκλογή τους με την «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου, αφήνουν δημοσιεύματα.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος κάλεσε σε «απολογία» τους τρείς βουλευτές που αρνούνται τη βασιμότητα των δημοσιευμάτων και εκφράζουν πικρία.

Συγκεκριμένα, τα δημοσιεύματα ισχυρίζονται πως οι βουλευτές Αντώνης Μυλωνάκης, Απόστολος Αβδελάς και Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου έλαβαν χρήματα σε «μαύρες σακούλες» προκειμένου να αποχωρήσουν από την Ελληνική Λύση και να προσχωρήσουν στην ΝΔ. Πρόκειται για σενάρια που δεν διαψεύστηκαν από τον Κυριάκο Βελόπουλο όταν ερωτήθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open. Απεναντίας, ο πρόεδρος του κόμματος επέλεξε να παραπέμψει τους βουλευτές στα όργανα για εξηγήσεις

Οργισμένος για τις εξελίξεις, μίλησε στον ΑΝΤ1 και στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή με την Μαρία Σαράφογλου και την Κάτια Μακρή, ο Αντώνης Μυλωνάκης.
Ο βουλευτής του κόμματος, απαντώντας σε βροχή ερωτημάτων, είπε, «Παραμένω στην Ελληνική Λύση, δεν μου έχουν ανακοινώσει τίποτα. Είμαι δίπλα στον Κυριάκο Βελόπουλο, είναι φίλος μου εδώ και πολλά χρόνια».
«Τι να διαψεύσω; Ένα ανύπαρκτο θέμα; Ένα ρυπαρό, βρώμικο, στοχοποιημένο δημοσίευμα; Γιατί αυτό ήταν κυρίως για μένα το δημοσίευμα. Ένα δημοσίευμα, χωρίς ονόματα, φωτογραφίζοντας έναν πρωτοκλασάτο βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος προσπαθεί να «ζέξει» δύο άλλους βουλευτές για να πάνε μετά τις εκλογές στην ΝΔ. Ποιος ξέρει αν και ποιος θα βγει βουλευτής;», σημείωσε ο κ. Μυλωνάκης.

Στρέφοντας τα βέλη του στο περιβάλλον του κ. Βελόπουλου, ο κ. Μυλωνάκης είπε «αυτό το δημοσίευμα ή θα είναι από τα υπόγεια του Μαξίμου για να κάνει κακό στην Ελληνική Λύση για να με βάλει σε αντιπαράθεση με τον κ. Βελόπουλο ή θα είναι οργανωμένο μέσα από το κόμμα μου. Εγώ έντιμα κινήθηκα, δεν θα με απαξιώσει κανένας, δεν θα μου ρίξει λάσπη. Ήμουν καθαρός και έντιμος απέναντι στο κόμμα και απέναντι στον ελληνικό λαό».

«Μου έκανε τεράστια έκπληξη ότι την ημέρα που βγήκε το δημοσίευμα, σε συνέντευξη του ο κ. Βελόπουλος έδειξε ότι σοκαρίστηκε και το πιστεύω. Έκτοτε προσπάθησα να μιλήσω μαζί του δύο φορές, δεν μου απάντησε, ίσως είχε πάρα πολλές δουλειές ο άνθρωπος Χθες το βράδυ ένας δικηγόρος από την Θεσσαλονίκη που μου συστήθηκε ως δικηγόρος της Ελληνικής Λύσης, μου είπε ότι θέλει λέει την απολογία μου. Ποια απολογία μου; Για ποιο πράγμα;», συμπλήρωσε.

Συνέχισε λέγοντας «είναι πάρα πολύ περίεργο, δεν θέλω να σκεφθώ πράγματα που θα στοιχίσουν στην Ελληνική Λύση και όσους τα σκέφθηκαν, όποιους έχουν κάνει αυτή την βρομοδουλειά, ένα απίστευτο, στοχευμένο σχέδιο. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος μου έστησε αυτό το πράγμα. Όμως κάποιοι λαδοπόντικες πέριξ του Κυριάκου Βελόπουλου που έχουν αρχίσει εδώ και 6-7 μήνες μην πω από πέρσι το καλοκαίρι και το είχα επισημάνει στον κ. Βελόπουλο να απομακρύνει κάποια άτομα από το περιβάλλον του».
«Περίμενα και περιμένω την απάντηση του Προέδρου και περιμένω να με καλύψει. Δεν αισθάνομαι πικραμένος για το εάν θα κατέβω στις εκλογές. Ξέρω να κάνω καλά και την δουλειά του δημοσιογράφου. Δεν θα πω την λέξη προδομένος ακόμη, θα πω την λέξη πικραμένος και στενοχωρημένος από την στάση του κ. Βελόπουλου», είπε ο κ. Μυλωνάκης.

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης συνέχισε αναφέροντας ότι «δεν υπάρχει ουσία, δεν με έχει πλησιάσει άνθρωπος κανένας να μου πει τίποτα, όπως αυτά που γράφει το δημοσίευμα. Αν δεν είμαι υποψήφιος με την Ελληνική Λύση, θα πάω στο σπίτι μου. Δεν θα είμαι υποψήφιος με την ΝΔ, ένα κάτι τέτοιο μου ζητηθεί ούτε μία στο εκατομμύριο. Θα πάω σπίτι μου και θα ασχοληθώ με αυτό που αγαπάω περισσότερο, με την δημοσιογραφία. Μια φορά κάνεις την εξυπνάδα ή την βλακεία. Μου έλεγαν πολλοί μην ασχοληθείς με την πολιτική, η πολιτική είναι βρώμικη».

Κατέληξε λέγοντας «Δεν θέλω να πιστέψω ότι ο φίλος μου ο Κυριάκος Βελόπουλος ενδίδει σε τέτοιες ηλιθιότητες. Πάντα καθαρές ήταν οι θέσεις μου. Του έλεγα ανοιχτά την άποψη μου, του έλεγα κάποια άτομα από το περιβάλλον του θα έπρεπε να είχαν απομακρυνθεί, όπως και ότι κάποια άτομα δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιοι. Κάποια στιγμή θα τους μάθω. Θα χάσουν τον ύπνο τους αυτοί που δημιούργησαν αυτό το πρόβλημα».

Αβδελάς: Ανίερος πόλεμος για τον εκτροχιασμό της καλπάζουσας δημοσκοπικής ανόδου

Από την πλευρά του ο κ. Αβδελάς με ανάρτησή του στο twitter διαψεύδει τα σενάρια γράφοντας «Οι παρακάτω αστειότητες που παρουσιάζονται ως «έγκυρη δημοσιογραφία» ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και φυσικά η αφοσίωση μου απέναντι τόσο στον πρόεδρος μας @velopky όσο και στους Έλληνες πολίτες που με εμπιστεύθηκαν με τη ψήφο τους, παραμένει ακλόνητη! #ΕΛΛΗΝΙΚΗ_ΛΥΣΗ» ενώ σε δεύτερο tweet γράφει:
«Ο ανίερος πόλεμος κατά της #Ελληνική_Λύση και πλέον κατά και εμού προσωπικά, συνεχίζεται αμείωτος! Προφανής στόχος, ο εκτροχιασμός της καλπάζουσας δημοσκοπικής ανόδου του #Βελόπουλος ! @velopky»

Αλεξοπούλου: Ουδέποτε συμμετείχα, επ’ ουδενί λόγο, σε παρασκηνιακές μηχανορραφίες

Σε διάψευση προχώρησε και η κυρία Αλεξοπούλου. Με ανάρτησή της στο facebook γράφει:

«Διαψεύδω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το ανυπόστατο και ψευδές ανώνυμο δημοσίευμα της εφημερίδας “KONTRA”, που αφήνει δηλητηριώδη υπονοούμενα κατά της προσωπικότητάς μου. Ουδέποτε συμμετείχα, επ’ ουδενί λόγο, σε παρασκηνιακές μηχανορραφίες που θέτουν υπό αμφισβήτηση την πορεία και την ενότητα του κόμματός μας. Αντιθέτως, με τη συνολική μου παρουσία, εντός και εκτός Βουλής, απέδειξα, με την αρθρογραφία, τις Ερωτήσεις και τις ομιλίες μου στην Ολομέλεια και τις Επιτροπές, ότι ήμουν και θα παραμείνω πιστή στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και τον πρόεδρό μας Κυριάκο Βελόπουλο.

Ακόμη και το παλιό γνωστό περιστατικό που επικαλείται το συκοφαντικό δημοσίευμα, δεν είχε καμία πολιτική χροιά και δεν έθιξε κανένα ιδεολογικό ή πολιτικό ζήτημα. Άλλωστε, με την ενωτική μου τελικά κίνηση, να παραμείνω στην κοινοβουλευτική ομάδα και να συνεχίζω τον αγώνα μου για την Ελληνική Λύση, νομίζω έχουν από καιρό, έμπρακτα, διαλυθεί οι όποιες υπόνοιες μπορεί να υπήρξαν.

Αλήθεια, πού είναι οι αποδείξεις για όλα όσα ψευδή επικαλείται ο συκοφάντης αρθρογράφος; Γιατί δεν βγαίνει δημόσια, με το πρόσωπο και το όνομά του, όπως κάνουμε όλοι, να υποστηρίξει με στοιχεία τα όσα αναφέρει; Είναι πραγματικά ντροπή για τη δημοσιογραφία να ακολουθούνται τέτοιες πρακτικές…

Σε ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω τον ωραίο αγώνα μου, για τους ψηφοφόρους της Β1′ περιφέρειας Βορείου Τομέα Αθηνών, που με τίμησαν με την ψήφο τους, πάντα στο πλάι του προέδρου μας, Κυριάκου Βελόπουλου και υπό τη σημαία της Ελληνικής Λύσης!»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook