Για να κληθεί ενώπιον δικαστικών αρχών ο Αλέξης Γεωργούλης, πρέπει πρώτα να αρθεί η ασυλία του.

Στις 8 Μαΐου ορίζεται εισηγητής για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου,μετά την καταγγελία σε βάρος για βιασμό και σωματικές βλάβες .

Από τη χθεσινή ανακοίνωση των Βέλγων δικηγόρων του Αλέξη Γεωργούλη προκύπτει ότι δεν υπάρχει πρόσβαση στη δικογραφία, γεγονός που δεν είναι κάτι περίεργο καθώς αυτή τη στιγμή είναι σε ισχύ η ασυλία του.

Ο Αλέξης Γεωργούλης για να κληθεί ενώπιον δικαστικών αρχών, πρέπει πρώτα να αρθεί η ασυλία του και μετά να υπάρξει ακρόαση σε επίπεδο δικαστηρίου, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA από τις Βρυξέλλες.

Παράλληλα είναι άγνωστο- ακόμα- το πότε θα συζητηθεί στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η υπόθεση, δηλαδή αν θα είναι στα τέλη Μαΐου.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους των Βρυξελλών, θα διευκολύνει τη διαδικασία της άρσης της ασυλίας το γεγονός πως ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει και ο ίδιος να αρθεί η ασυλία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο Αλέξης Γεωργούλης έστειλε την προηγούμενη Τρίτη και δεύτερη επιστολή στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ρομπέρτα Μέτσολα, ζητώντας της να συμβάλλει όσο μπορεί στο να επισπευστούν οι διαδικασίες της άρσης της ασυλίας του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook