Στο 6,2% είναι η διαφορά στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Alpha.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αlpha με τον Αντώνη Σρόιτερ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alco στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 6,2% καθώς συγκεντρώνει 31,6% έναντι 25,4% του ΣΥΡΙΖΑ και 8,9% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,1%, η Ελληνική Λύση με 3,8%, το ΜέΡΑ25 με 3,7%, οι Έλληνες του Κασιδιάρη στο 3,2%, η Εθνική Δημιουργία με 1,1 ενώ άλλο κόμμα λέει το 4,1% των ερωτηθέντων. Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 11,2%.


Η ΝΔ εμφανίζεται να επανασυσπειρώνει τους ψηφοφόρους της καθώς ανεβάζει τα ποσοστά της σχεδόν στα προ της τραγωδίας των Τεμπών επίπεδα. Ειδικότερα, έχει συσπείρωση 74%, έναντι 77% τον Φεβρουάριο και 68% τον Μάρτιο.


Όσο για το αν μετά τις εκλογές υπάρχει δυνατότητα κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή νέες εκλογές το 62% ζητά νέες εκλογές και το 26% κυβέρνηση συνεργασίας ενώ το 12% δξ/δα. Στο ερώτημα για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜέΡΑ25 ή νέες εκλογές το 51% ζητά νέες εκλογές, το 37% συμφωνεί με μια κυβέρνηση συνεργασίας και το 12% δξ/δα.


Στο ερώτημα για αν θα πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή στον Αλέξη Τσίπρα για να κυβερνήσουν το 36% λέει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 26% στον Αλέξη Τσίπρα και σε κανέναν από τους δυο το 32%.


Στην ερώτηση για το αν απλή αναλογική αποτελεί για εσάς ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας ναι λέει το 25%, όχι το 57% και δξ/δα το 18%.

Στην ερώτηση αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα τα πράγματα θα ήταν χειρότερα λέει το 43%, καλύτερα το 24% και ίδια το 26% ενώ δεν ξέρω, δεν απαντώ λέει ένα 7%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook