Ερντογάν και Τσαβούσογλου ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης με την Ελλάδα με νέο κύκλο επιθετικής ρητορικής, προ των τουρκικών εκλογών. Τι απαντά η Αθήνα

Απίστευτη πρόκληση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν! Στο τέλος προεκλογικού του σποτ εν όψει των εκλογών της 14ης Μαΐου, εμφανίζει έναν χάρτη που περιλαμβάνει κάτω από την τουρκική σημαία την Δυτική Θράκη και τα μισά ελληνικά νησιά!
Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, στο σποτ ακούγεται ένα τραγούδι που τα λόγια του αναφέρουν: «Πατρίδα μου, ζωή μου, περηφάνεια κάθε γωνία της πατρίδας μου και οι άνθρωποι της αγαπημένης πατρίδας μου».

Την ίδια ώρα ο υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αμφισβήτησε ανοιχτά την κυριαρχία ελληνικών νησιών και βραχονησίδων και επιστρέφοντας στην επιθετική ρητορική δήλωσε ότι «υπάρχουν νησίδες και βραχονησίδες που δικαίως λέμε πως είναι δικές μας» θέτοντας ευθέως θέμα κυριαρχίας ελληνικών νησιών.
ο τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε ότι η κυριαρχία αυτών των νησίδων δεν έχει καθοριστεί με σαφήνεια από τις συνθήκες της Λωζάνης το ’23 και των Παρισίων το ’47.

Τσαβούσογλου: «Όταν διεκδικούν εναέριο χώρο 10 μιλίων πάνω στα χωρικά ύδατα των 6 μιλίων και τα δικά μας αεροσκάφη εισέρχονται μεταξύ των 4 μιλίων, τα οποία σύμφωνα το διεθνές δίκαιο δεν τους ανήκουν, τότε αρχίζουν και μιλάνε για παραβιάσεις.

Επίσης, υπάρχουν νησίδες και βραχονησίδες των οποίων δεν έχει καθοριστεί η κυριότητα τους. Αναφέρομαι για τις συνθήκες της Λωζάνης το ’23 και των Παρισίων το ’47, των οποίων η κυριαρχία τους δεν καθορίζεται με σαφήνεια από τις συνθήκες. Εμείς δικαίως λέμε ότι μας ανήκουν. Η Ελλάδα λέει επίσης ότι είναι “δικές της” και τότε ξεσπάει ένταση».

ΥΠΕΞ: Δεν θα επιτρέψουμε η εσωτερική αντιπαράθεση στην Τουρκία να γίνει δημόσιος διάλογος Ελλάδος – Τουρκίας
Οι θέσεις μας είναι γνωστές. Η διαφορά μας είναι μία. Δεν θα επιτρέψουμε η εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία να μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Αρναούτης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook