«Υπάρχουν ορισμένες αξίες που έχουν να κάνουν με τη ζωή των ανθρώπων και είναι πάνω από τα κέρδη: η ενέργεια, το νερό, η υγεία, η παιδεία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Χίο.

Στη Χίο περιοδεύει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, με τους κατοίκους του νησιού να υποδέχονται με ιδιαίτερη θέρμη τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον τόπο τους, ενώ ο ίδιος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι ενόψει των εκλογών λέγοντας ότι «εκφοβίζει, τρομοκρατεί, εκβιάζει τους εργαζόμενους που τους έβαλε να δουλεύουν σε καθεστώς εργασιακής ζούγκλας».

Παράλληλα, τόνισε ότι «οι εκλογές με απλή αναλογική δεν είναι εκλογές χαλαρής ψήφου, γιατί οι εκλογές αυτές θα βγάλουν κυβέρνηση» και πρόσθεσε:« Άρα χαλαρή ψήφος σημαίνει Μητσοτάκης, αισχροκέρδεια, αδικία, διαιώνιση των μεγάλων ανισοτήτων, διαιώνιση του δράματος που ζήσαμε τέσσερα χρόνια τώρα». Ακόμη επισήμανε ότι οι νέοι που ψηφίζουν πρώτη φορά είναι πάνω από 450.000, τονίζοντας ότι πρέπει όλοι και ιδίως οι νέοι να έχουν στο μυαλό τους ότι «η πιο ισχυρή ψήφος διαμαρτυρία είναι αυτή που θα πονέσει το κατεστημένο, είναι η ψήφος που θα κάνει το καθεστώς Μητσοτάκη να ηττηθεί. Και ήττα του Μητσοτάκη και της ΝΔ σημαίνει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ». Μιλώντας για τις ιδιωτικοποιήσεις και κυρίως για το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό, υπογράμμισε αναφερόμενος στην κυβέρνηση ότι «δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο» και συμπλήρωσε: «Εμείς, λοιπόν, λέμε ότι υπάρχουν ορισμένες αξίες που έχουν να κάνουν με τη ζωή των ανθρώπων και είναι πάνω από τα κέρδη: η ενέργεια, το νερό, η υγεία, η παιδεία».

«Έχουμε παντού και από ένα pass», σχολίασε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συνέχισε: «Pass για να πας στο σούπερ μάρκετ, pass για να πας στο βενζινάδικο, pass για να πληρώσεις το ρεύμα. Παντού από ένα pass, αλλά δεν πας. Πουθενά δεν πας με τα pass».


Μιλώντας για το ΕΣΥ, ο Α. Τσίπρας επεσήμαν: «Ξεπεράσαμε ακόμα και τη Βραζιλία του Μπολσονάρου, γιατί τα δημόσια νοσοκομεία μας είναι σε αυτή την κατάντια. Και τι έλεγε; Ότι δεν ήξερε πως είχε μελέτη του κ. Τσιόδρα, η οποία έλεγε ότι όποιος διασωληνώνεται έξω από τις εντατικές και τις ΜΕΘ δεν έχει ελπίδα να επιβιώσει και έλεγε στον ελληνικό λαό ‘αποδείξτε το μου εσείς αυτό’. Το απέδειξαν δυστυχώς οι 36.000 θάνατοι».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόνισε: «Κράτος πρέπει να σταματήσει να είναι αυτό το κομματικό φέουδο, αυτό το αναξιοκρατικό, το κράτος που είδαμε την τραγωδία των Τεμπών, αυτό το κράτος. Να μπαίνεις μέσα σε ένα τρένο και να μην ξέρεις αν θα φτάσεις στον προορισμό σου, διότι κάποιοι έκαναν ρουσφέτι για να βάλουν έναν σταθμάρχη, ο οποίος ήταν ανεκπαίδευτος, ο οποίος δεν είχε προϋπηρεσία, με τους υπουργούς να πηγαίνουν σε κάτι απαρχαιωμένες κονσόλες και να θέλουν να μας πείσουν ότι δήθεν αυτό είναι τηλεδιοίκηση. Διότι υπήρχε μια φωτιά το καλοκαίρι του 2019 και καταστράφηκε η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα και κανένας τους δεν σκέφτηκε την ανάγκη να την αποκαταστήσει. Και αντί να ζητήσουν μια συγγνώμη, κάνανε σόου μπροστά στις κάμερες».

Μιλώντας για την εξωτερική πολιτική, ο Α. Τσίπρας υπογράμμισε: «Αυτοί όμως που τότε παρίσταναν τους υπερπατριώτες και διαμαρτύρονταν για την εξωτερική πολιτική μας που αναβάθμισε τη χώρα, πού είναι σήμερα που η Τουρκία κάνει καμπάνια σε όλη την Ευρώπη για τον τουρισμό της, λέγοντας ‘ΤουρκοΑιγαίο’; Πού είναι αυτοί οι υπερπατριώτες σήμερα; Πού είναι να υπερασπιστούν την ψυχή μας, το όνομά μας, το Αιγαίο; Πού είναι; Δεν είναι πουθενά. Και δεν είναι πουθενά, διότι είχαν παρουσιάσει τους εαυτούς τους ως άριστους, αλλά μάλλον ξέχασαν να βάλουν ένα Χ ανάμεσα στη λέξη. Δεν είναι άριστοι, είναι άχρηστοι, γιατί μόνο άχρηστοι θα μπορούσαν να παραδώσουν το όνομα του Αιγαίου στην Τουρκία για να κάνει διαφημιστική καμπάνια για τον τουρισμό της».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υποστήριξε ότι «η αλλαγή είναι η μεγάλη επιθυμία της μεγάλης πλειοψηφίας και οι πολλοί θα κάνουν την επιθυμία τους πράξη στην κάλπη της 21η Μάη. Το βράδυ των εκλογών τελειώνουν τα ψέματα».


Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι είδε «ένα βίντεο ντροπής που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο όπου είναι ένας εργοδότης σε μια επιχείρηση, έχει τους υπαλλήλους του και με ύφος καρδιναλίων έχοντας δίπλα του ως επιστάτη τον υπουργό Ανάπτυξης τον κ. Γεωργιάδη τους εκβιάζει, τους φοβερίζει και τους τρομοκρατεί και τους λέει ‘σας τα χω πει και χειρότερα άλλη φορά, τώρα θα σας τα πω πιο ήπια, δεν είμαι δημοκράτης εγώ, προσέξτε τι θα ψηφίσετε’». Σχολίασε ότι «αυτή είναι μια εικόνα που τώρα βγήκε στο διαδίκτυο γιατί βιντεοσκοπήθηκε, αλλά είναι μια συνηθισμένη εικόνα σε τόπους εργασίας».

Ο κ. Μητσοτάκης ανάφερε «εκφοβίζει, τρομοκρατεί, εκβιάζει τους εργαζόμενους που τους έβαλε να δουλεύουν σε καθεστώς εργασιακής ζούγκλας. Κατήργησε το 8ωρο, την υποχρέωση να πληρώνονται υπερωρίες, τις συλλογικές συμβάσεις. Και θέλει τώρα, βάζοντας ασυνείδητους εργοδότες, να εκβιάζει τους εργαζόμενους να ψηφίσουν την αφεντιά του, τη ΝΔ». «Είναι χαμένος ο κόπος», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, για να προσθέσει ότι «ο μόνος τρόπος για να μην ψηφίσουν κάτι διαφορετικό από τη ΝΔ, για να μη δώσουν στήριξη στην αλλαγή, για να μη δώσουν ισχυρό μήνυμα στην κάλπη ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να αλλάξει η ζωή τους, είναι να τους στερήσει τη δυνατότητα να πάνε να ψηφίσουν, όπως έκανε για 250.000 εποχικούς εργαζόμενους που δεν τους δίνει τη δυνατότητα να πάνε στην κάλπη».


Ακόμη τόνισε πως ό,τι και να κάνει ο κ. Μητσοτάκης «ο κόσμος έχει καταλάβει ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια ήταν χαμένα, οι πολλοί θέλουν την αλλαγή όσο και να εκβιάζει όσο και να τρομοκρατεί. Στην κάλπη θα πάρει απάντηση: Ως εδώ με τους εκβιασμούς, ως εδώ με την τρομοκρατία, ως εδώ με την οικογενειοκρατία, ως εδώ με την αισχροκέρδεια, ως εδώ με την εργασιακή ζούγκλα, ως εδώ με την αδικία, στις 21 Μάη επιστρέφει η δικαιοσύνη σε αυτόν τον τόπο».


Ο κ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους νέους. Είπε ότι η κυβέρνηση τους στοχοποίησε: «ξύλο στις πλατείες, ξύλο στα πανεπιστήμια και φράχτες για την εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το πρώτο που έκανε η κ. Κεραμέως ήταν να θεσμοθετήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και να διώξει 20.000 μαθητές κάθε χρόνο απ’ τα δημόσια πανεπιστήμια».

Απευθυνόμενος σε όλα τα παιδιά που δίνουν τώρα τον αγώνα τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «η πολιτική αλλαγή και η κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας στις 21 Μάη θα δώσει τη δυνατότητα μια από τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα πάρουμε να είναι η κατάργηση αυτής της άθλιας της ανήθικης Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Όσοι λοιπόν δίνουν εξετάσεις να ξέρουν ότι τον Ιούνιο δεν θα υπάρχει ο κόφτης της κ. Κεραμέως.Είκοσι χιλιάδες μαθητές περισσότεροι θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook