Στα Επείγοντα του νοσοκομείου Λαϊκό πήγε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά την επίθεση που δέχτηκε με γιαούρτι, την ώρα που βρισκόταν με την οικογένειά του σε μεζεδοπωλείο στα Πετράλωνα.

Ο Θάνος Πλεύρης προσήλθε στα Επείγοντα του νοσοκομείου «Λαϊκό» καθώς μετά την απρόκλητη επίθεση με γιαούρτι εκεί που έτρωγε με την οικογένεια του στα Πετράλωνα, ένιωσε έντονη ενόχληση στο μάτι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου από την εξέταση διαπιστώθηκε τραυματισμός του ματιού κατόπιν επίθεσης με ρίψη λευκής ρευστής ουσίας

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου:
«Περί την ώρα 03:20 μ.μ. προσήλθε επειγόντως στο εξωτερικό οφθαλμολογικό ιατρείο του Γ.Ν.Α «ΛΑÏΚΟ», κατά τα διάρκεια της Γενικής Εφημερίας, ο Υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Πλεύρης κατόπιν επίθεσης που δέχτηκε στο πρόσωπό του με ρίψη λευκής ρευστής ουσίας παρουσία της οικογένειάς του.

Από την οφθαλμολογική εξέταση διαπιστώθηκε έντονη, διάχυτη υπεραιμία και οίδημα επιπεφυκότος αριστερού οφθαλμού καθώς και στικτή απόπτωση επιθηλίου του κερατοειδούς του ιδίου οφθαλμού.

Εδόθησαν οι κατάλληλες πρώτες βοήθειες και συνεστήθη θεραπευτική αγωγή και επανεξέταση. Εν συνεχεία ο Υπουργός αποχώρησε σε καλή γενική κατάσταση.»

Το χρονικό της επίθεσης
Επίθεση με γιαούρτια δέχτηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Κυριακής ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, την ώρα μάλιστα που έτρωγε μαζί με τη σύζυγο και τα μικρά παιδιά του στα Πετράλωνα.

Συγκεκριμένα, όπως ο ίδιος ο Θάνος Πλεύρης έκανε γνωστό μέσω Twitter, η επίθεση με τα γιαούρτια έγινε το μεσημέρι της Κυριακής (30.4.2023) σε μεζεδοπωλείο στα Πετράλωνα, την ώρα που έτρωγε μαζί με τη γυναίκα και τα παιδιά του.

Ο υπουργός σημείωσε πως τα γιαούρτια πέτυχαν τόσο τον ίδιο όσο και τα μικρά παιδιά του,γράφοντας χαρακτηριστικά στο Twitter:

«Μόλις τώρα τρώγοντας μεσημέρι σε μεζεδοπωλείο στα Πετράλωνα με την γυναίκα μου και τα παιδιά μου θρασύδειλοι αριστεριστές μου επιτέθηκαν με γιαούρτια πετυχαίνοντας εκτός από εμένα τα δυο μου παιδιά. Αυτοί είναι στοχεύοντας εμένα πέτυχαν με γιαούρτια τα παιδιά μου. Άθλιοι».

Ανέβασε, δε, και δύο φωτογραφίες με τα λερωμένα ρούχα των παιδιών.


Στη συνέχεια έκανε ακόμα ένα tweet γράφοντας:

«Τόσο άθλιοι. Μπροστά στον 8χρονο γιο μου, την 13χρονη κόρη μου και την γυναίκα μου να επιτίθενται, να πετυχαίνουν εκτός από εμένα την οικογένεια μου. Αυτοί είναι».


Άκης Σκέρτσος: «Θρασύδειλα φασιστοειδή»
Ο Άκης Σκέρτσος χαρακτήρισε «θρασύδειλα φασιστοειδή» τους δράστες της επίθεσης και κάλεσε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν την επίθεση.

Η ανακοίνωση του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου:

«Η επίθεση από θρασύδειλα φασιστοειδή με καλυμμένα χαρακτηριστικά κατά του Θάνου Πλεύρη, της συζύγου και των μικρών παιδιών του, μέρα μεσημέρι, σε κατάστημα εστίασης στα Πετράλωνα, είναι ευθεία επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία και το δικαίωμα κάθε πολίτη να κυκλοφορεί ελεύθερος και να νιώθει ασφαλής.

Όσοι θεωρούν ότι υπάρχουν άβατα στις πόλεις μας που τους ανήκουν βρίσκονται εκτός του δημοκρατικού τόξου και αποτελούν απειλή για το κράτος δικαίου.

Αναμένουμε την άμεση και σκληρή καταδίκη των κομμάτων απέναντι σε τέτοια φαινόμενα εκφασισμού της κοινωνίας από τους κάθε λογής εραστές του χάους και των άκρων».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Απολύτως απαράδεκτο! Ντροπή! Φασίστες δεν ντράπηκαν ούτε τα παιδιά!» ανέφερε σε ανάρτησή του για την επίθεση, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Βαρβιτσιώτης: Οι τραμπουκισμοί δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία

«Οι τραμπουκισμοί και τέτοιου είδους φασιστικές ενέργειες δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στην επίθεση στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

«Ειδικά όταν στοχοποιούνται και παιδιά», προσθέτει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook