Δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθώ ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο από βουλευτές που δεν ανήκουν στη ΝΔ, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα, ξεκαθαρίζοντας ότι «Δεν συζητώ καν για κυβέρνηση ανοχής, δεν έχουν συμβεί πουθενά αυτά τα πράγματα».

Παράλληλα επανέλαβε ότι κάλπη της 21ης Μαΐου είναι η μόνη κάλπη, είναι αυτή που θα κρίνει τα πάντα.
Στην συνέντευξη του αναφέρθηκε στο σχέδιο του για την αύξηση των μισθών σε όλους και την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην ακρίβεια.

Συγκεκριμένα όπως είπε, «αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, μειώσαμε φόρους και εισφορές και την επόμενη τετραετία θα συνεχίσουμε» και συμπλήρωσε πως όπως έχει δεσμευθεί θέλει εντός της τετραετίας τον κατώτατο μισθό κατ’ ελάχιστον στα 950 ευρώ. «Δώσαμε πολλά εκατομμύρια κατά την πανδημία», είπε σημειώνοντας πως χάρις σε αυτές τις κινήσεις οι επιχειρήσεις, τα μαγαζιά και ο τουρισμός κρατήθηκαν όρθιοι.

«Η ακρίβεια δεν είναι φαινόμενο Μητσοτάκη, είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο» απάντησε ο πρωθυπουργός στη σχετική ερώτηση της Μ. Ζαχαρέα, ενώ πρόσθεσε για τα μέτρα της κυβέρνησης:

«Το καλάθι του νοικοκυριού δούλεψε, το market pass επίσης, αλλά βεβαίως η βελτίωση των μισθών είναι ένα ανάχωμα», ανέφερε ο πρωθυπουργός σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης και τους στόχους της, στους οποίους συμπεριέλαβε και τη μείωση φόρων.

«Είχαμε τον 5ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη και στα τρόφιμα ήταν λελογισμένη η αύξηση» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε τις ενισχύσεις μέσω του δημοσιονομικού χώρου που χτίζουμε».

Πάντως ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι ο ΦΠΑ δε θα μειωθεί οριζόντια, καθώς όπως είπε, δε θα περάσει η μείωση στον καταναλωτή, αλλά ανέφερε ότι θα μειωθεί ο συντελεστής ΦΠΑ σε κάποιες κατηγορίες.

Η μεγαλύτερη διαφορά στις τιμές από παραγωγό στο ράφι
Για το ζήτημα της μεγάλης διαφοράς στις τιμές από τον παραγωγό μέχρι το ράφι, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι όσο λιγότεροι είναι οι μεσάζοντες τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα και για τον παραγωγό και τον καταναλωτή και ότι θα υπάρχουν πλατφόρμες για απευθείας πώληση προϊόντων


Τιμές ενέργειας
Στην παρατήρηση της Μ. Ζαχαρέα για το μεγάλο κόστος ενέργειας στις μικρές επιχειρήσεις ο Κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι η κυβέρνηση έδωσε προτεραιότητα στα νοικοκυριά, αλλά με την αποκλιμάκωση των τιμών της ενέργειας οι τιμές θα βαίνουν μειούμενες και για τις επιχειρήσεις.
«Δεσμεύομαι ότι το πλαίσιο στήριξης για τους πολίτες θα συνεχιστεί» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Πώς θα αυξηθούν οι μισθοί
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αυξηθούν οι μισθοί και ο μέσος όρος τους να είναι στα 1.500 ευρώ, όπως και να συνεχιστεί η μείωση των φόρων.

«Η αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα δεν έρχεται με ένα φιρμάνι πλην των κατώτατων μισθών» επισήμανε ο πρωθυπουργός. Όπως πρόσθεσε ότι όσο μειώνεται η ανεργία θα αναγκάζονται οι επιχειρήσεις να δίνουν καλύτερους μισθούς για να βρίσκουν εργαζόμενους, όπου σήμερα υπάρχει πρόβλημα σε συγκεκριμένους τομείς.

«Θα δώσουμε χρήματα πρωτίστως σε αυτούς που το έχουν ανάγκη» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Τι θα γίνει με την προσωπική διαφορά στις συντάξεις και την 13η σύνταξη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους συνταξιούχους και είπε ότι «υπάρχει τεράστια ανεντιμότητα από το κόμμα που κατακρεούργησε τις συντάξεις με το νόμο Κατρούγκαλου».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σε βάθος χρόνου θα σβήσει η προσωπική διαφορά και πως του χρόνου οι συνταξιούχοι θα πάρουν αυξήσεις 4%.

Για τη 13η σύνταξη είπε ότι κάθε χρόνο καταφέρνουμε να πηγαίνουμε καλυτερα από τους στόχους. «Ναι, και φέτος θα έχουμε καλή πορεία της οικονομίας και τα Χριστούγεννα θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Αν κόβαμε τον ΦΠΑ θα τον κόβαμε για όλους. Εμείς θα δώσουμε τα χρήματα πρωτίστως σε αυτούς που το έχουν ανάγκη», σημείωσε.

Μητσοτάκης: Θα διπλασιασθεί το πρόγραμμα «Σπίτι μου»
«Είμαι υπερήφανος που κρατήσαμε την κοινωνία όρθια στον κορονοϊό», δήλωσε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Star. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο και ο κ. Τσίπρας τελείως άδειο. «Η δουλειά μου είναι να λύσω τα προβλήματα. Διαφορετικό αυτό από το να παρουσιάζεται η εικόνα μιας Ελλάδας κατάμαυρης. Στα σποτ του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και οι αγκινάρες είναι μαύρες. Το να παρουσιάζεται μια εικόνα κατάμαυρη από το παρελθόν δεν μας ταιριάζει», τόνισε, ενώ για το πρόγραμμα της ΝΔ είπε ότι είναι κοστολογημένο.

Ειδικά για το θέμα της στέγης και τα υψηλά ενοίκια, είπε ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα. «Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» απαντάει σε αυτή την ανάγκη. Πάει πολύ καλά. Θα το διπλασιάσω. Και αν είναι επιτυχημένο, θα δούμε ενδεχομένως να αυξήσουμε λίγο τα όρια και να αξιοποιήσουμε περιουσία του δημοσίου για κοινωνική παροχή», συμπλήρωσε, ενώ αναφέρθηκε σε δράσεις όπως το «Αλλάζω θερμοσίφωνα» και τα «Φωτοβολταϊκά στη στέγη».

Αναφερόμενος στην κριτική που του ασκεί ο κ. Τσίπρας είπε: «ο κ. Τσίπρας έχει κάνει καριέρα στις προσωπικές επιθέσεις, δεν του έχει βγει, το προσπερνώ» και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις μετακινήσεις με το πρωθυπουργό αεροσκάφος σημείωσε: «Είμαι πρωθυπουργός, χρησιμοποιώ το πρωθυπουργικό αεροσκάφος μόνο όταν δεν έχω άλλο τρόπο. Μετακινούμαι με το αυτοκίνητο και κάθε μέσο. Και ο κ. Τσίπρας το χρησιμοποίησε και καλά έκανε. Το επόμενο που θα μου πει είναι να φύγω και από το Μαξίμου, για να μην… το προάγω για την προβολή των κομματικών μας θέσεων».

Για το κόμμα Κασιδιάρη: «Κάποιοι δεν μπορούν να κρύψουν τη στενοχώρια τους που ο Κασιδιάρης δεν θα κατέβει στις εκλογές, ας κρατήσουν τα προσχήματα. Κάναμε ό,τι μας επιτρέπει το Σύνταγμα για να αποτρέψουμε τους μαχαιροβγάλτες να κατέβουν στις εκλογές, και είναι πολύ κρίμα που το κάναμε μόνοι μας».

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη: Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως ο ίδιος θα ήθελε να συναντηθεί με τον κ. Ανδρουλάκη αλλά ο ίδιος δεν ανταποκρίνεται. «Ο κ. Ανδρουλάκης δείχνει να έχει προσωπική εμμονή μαζί μου. Μου επιτίθεται προσωπικά και όχι στη Νέα Δημοκρατία. Είναι ολίγον προσωπικό και ολίγον εμμονικό. Δεν με έχει συναντήσει ποτέ, ενώ εγώ ήθελα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook