Δημοσκόπηση Pulse: Στο 6,5% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Τι κυβέρνηση θέλουν οι πολίτες – Τα σενάρια
Ανεβάζουν τη συσπείρωσή τους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Στις 30 μονάδες η διαφορά στην παράσταση νίκης - Το 41% θέλει τη ΝΔ είτε αυτοδύναμη, είτε «κορμό» σε κυβέρνηση συνεργασίας, στο 31% το αντίστοιχο ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ
Στο 6,5% διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων και στο 6% με όλες τις απαντήσεις, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Το κυβερνών κόμμα, 10 ημέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης, δείχνει να παγιώνει τη διαφορά του σε ένα ποσοστό άνω του 6%, καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος των απωλειών που είχε μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν «τσιμμπήσει» μισή μονάδα προς τα πάνω στα ποσοστά τους, πιέζοντας ολοένα και περισσότερο τα ποσοστά των μικρότερων κομμάτων. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από τις 4 έως τις 7 Μαΐου και αποτυπώνει το κλίμα λίγο πριν το σημαντικό debate των αρχηγών που θα διεξαχθεί αύριο στις 21:00.
Μετά τις κάλπες… η επόμενη μέρα
Η δημοσκόπηση ξεκινά με το ερώτημα για… την επόμενη μέρα. Τι περιμένουν οι ψηφοφόροι για αυτοδύναμη ή κυβέρνηση συνεργασίας. Τα στοιχεία που αναδεικνύει η Pulse αφορούν τόσο το σενάριο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας και το ενδεχόμενο να μην επιτευχθεί συμφωνία και να πάμε σε νέες εκλογές, πιθανότατα στις 2 Ιουλίου.

Προβάδισμα Μητσοτάκη στις προτιμήσεις για πρωθυπουργός
Ένα σημαντικό ερώτημα, το οποίο τίθεται και ως το βασικό δίλημμα της κάλπης για την 21η Μαΐου, ειναι οι προτιμήσεις των ψηφοφόρων στο ποιον θέλουν να έχουν πρωθυπουργό.
Στο συγκεκριμένο ερώτημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί σαφές προβάδισμα με 38%, έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα και 8% του Νίκου Ανδρουλάκη. Σημαντικό ποσοστό καταλαμβάνει και η απάντηση «κανένας», με 20%.
Στο 6,5% η διαφορά με αναγωγή επί των εγκύρων
Το βασικό στοιχείο κάθε δημοσκόπησης είναι τα ποσοστά. Η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζεται αναμφισβήτητα πρώτη, παγιώνοντας μία διαφορά άνω του 6% από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη συγκεκριμένη έρευνα, η διαφορά στην αναγωγή επί των εγκύρων διαμορφώνεται στο 6,5%.

Το πρώτο σενάριο εκτίμησης για αναποφάσιστους και έδρες
Η ψήφος των αναποφάσιστων είναι ικανή να καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα, ακόμη και στα απόλυτα νούμερά του, καθώς το 12% του εκλογικού σώματος δεν έχει καταλήξει ακόμα στην προτίμησή του.
Το πρώτο σενάριο «βάζει» τη Νέα Δημοκρατία με 120 έδρες στη Βουλή και το ΠΑΣΟΚ με 34, κάτι που σημαίνει ότι μία πιθανή μεταξύ τους συνεργασία, δίνει σχηματισμό κυβέρνησης με 154 βουλευτές. Σημειώνεται ωστόσο, ότι σχεδόν οι μισοί από τους αναποφάσιστους δεν έχουν καταλήξει ούτε στο πού είναι πιο κοντά και ως εκ τούτου, το τελικό αποτέλεσμα ενδέχεται να έχει διαφορές.
Το δεύτερο σενάριο για αναποφάσιστους και έδρες
Στο δεύτερο σενάριο για την πιθανή κατανομή των αναποφάσιστων και την κατανομή των εδρών, η Νέα Δημοκρατία μπαίνει στη Βουλή με 118 έδρες και το ΠΑΣΟΚ με 35 έδρες. Και στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει μαθηματική πιθανότητα για σχηματισμό κυβέρνησης, με 153 έδρες συνολικά.
Ολες οι Ειδήσεις
- Θεσσαλονίκη – Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Εντοπίστηκε και δεύτερη σορός – Φόβοι ότι ανήκει στο 12χρονο παιδί που ο πατέρας του κάηκε – Mε εγκαύματα νοσηλεύεται η μητέρα (βίντεο)
- Σάκης Τανιμανίδης για τα γενέθλια της Χριστίνας Μπόμπα: «Τα πρώτα γενέθλια που είμαστε χώρια» – Η έκπληξη που της έκανε – Φωτογραφίες&βίντεο
- Δημοσκόπηση MARC: Στο 30,5% η ΝΔ στο 16,5% η ΕΛΑΣ του Τσίπρα, ισοψηφούν ΠΑΣΟΚ – Καρυστιανού στην τρίτη θέση
- Γιώργος Λιάγκας κατά Ιωάννας Τούνη: “Ο πετυχημένος πρέπει να βγαίνει και να λέει γεια σας, είμαι πετυχημένος, ουάου, φτωχάντζες, βγάζω λεφτά;” (Βίντεο)
- Εμμανουήλ Καραλής: H ανάρτησή του από την ορκωμοσία του ως αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού
- Θεσσαλονίκη – Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Αγνοείται το 12χρονο παιδί του άνδρα που βρέθηκε νεκρός και της γυναίκας που σώθηκε με εγκαύματα
- Λαϊκό Λαχείο: Τέσσερις μεγάλοι νικητές κέρδισαν από 250.000 ευρώ τους τελευταίους 2 μήνες – Την Τετάρτη 1 Ιουλίου η κλήρωση για συνολικά κέρδη μέχρι και 2 εκατ. ευρώ
- Λάκης Γαβαλάς για το νυφικό της Αθηνάς Οικονομάκου: Σίγουρα δεν ήταν για νησί, ήταν σαν υπολείμματα που τα κόλλησε όλα μαζί”(βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook